Hibrew G3 elektromos kávéőrlő teszt – Tökéletes választás otthoni baristáknak

0

Egy jó minőségű kávéőrlő minden kávérajongó konyhájának kötelező eleme. A Hibrew G3 elektromos kávéőrlő egy kiváló választás mindazok számára, akik egy tökéletes csésze kávéra vágynak. A készülék kúpos őrlője 34 fokozatban állítható, így a kávéimádók széles skálájának igényeit lefedi. Az őrlési idő precízen beállítható, az antisztatikus funkció pedig megakadályozza a kávépor szóródását, biztosítva a tiszta és egyszerű használatot.

  • Hibrew G3 elektromos kávéőrlő megvásárlásához most az LAUFG3 kupon használatával 88,49 dollárra lesz szükségünk, ami 35 ezer forint.
  • A termék EU raktárból érkezik, a rendelést követően 3-5 napon belül, nincs további szállítási díj, VÁM, ÁFA és egyéb hercehurca, annyit fizetünk, amennyi fentebb írva van! A szállítási biztosítás (1,77 dollár) nem kötelező, de ajánlott!

A kávézás szerelmesei számára a tökéletes csésze kávé elkészítése nem csupán egy napi rutin, hanem egy igazi művészet. Ebben a folyamatban kulcsfontosságú szerepet játszik a kávéőrlő, mert az őrlés befolyásolja a kávé ízének gazdagságát és intenzitását.

A Hibrew G3 elektromos kávéőrlő egy olyan eszköz, amely a professzionális és otthoni baristák igényeit egyaránt kielégíti. Ebben a tesztben részletesen megvizsgáljuk a Hibrew G3 tulajdonságait, teljesítményét és használhatóságát, hogy kiderítsük, valóban méltó-e a kávérajongók figyelmére.

A kávéőrlő dupla csomagolásban érkezett, a belső piros dobozon minden fontos paramétert feltüntettek a G3-ról. A pakkban a szükséges papírárun kívül egy tisztítókefét és egy külön dobozkában egy gumiharangot találunk. Az utóbbi egy kávépumpa (powder blower), amellyel ki lehet fújatni az őrlőfogak között maradt őrleményt.

A Hibrew G3 kompakt, kis teste műanyagból készült, melynek fekete színvilágát egy vékony és egy vastagabb alumínium betét dobja fel, az utóbbin a gyártó nevét is feltüntették.

A készülék elrendezése hagyományos: a felső részen egy 210 gramm kávé befogadására alkalmas tartály található. A tartályból a kávébabok a 40 mm-es, rozsdamentes acélból készült kúpos őrlőbe esnek, ahonnan őrölve és por alakban kerülnek az alatta lévő tartályba.

Az őrölt kávé 100 gramm kapacitású tartálya átlátszó, enyhén sötétített műanyagból készül. A fedél műanyag, középen lyukkal. Nincs dugó, ezért az őrölt kávét nem lehet hosszú ideig a tartályban tartani, azonnal fel kell használni, vagy szorosabban lezárt edénybe kell önteni.

Őrölhetünk közvetlenül a portafilterbe is, az antisztatikus funkció (negatív ion generátor) miatt nem szóródik szét az őrlemény. A lényege annyi, hogy az ion generátor lebontja a levegőt negatív ionokká, amelyek találkozva a pozitív töltésű kávéporral semlegesülnek, így tapadásmentes lesz a leőrölt kávé.

Minden őrlő egyik legfontosabb szempontja a kés kialakítása, amely mindennél jobban meghatározza az őrlés konzisztenciáját és minőségét. A háztartásokban használt „helikopterkéses” darálók mák és porcukor darálására tökéletesek, de a kávészemek őrlésére alkalmatlanok. A lenti képen látható, szinte harapható crema réteggel borított, minőségi kávé elkészítéséhez a Hibrew G3-at használtuk.

A professzionális kávéőrlőkben a kávébabokat nyomással törik, ami egyenletes szemcseméretet eredményez. Az őrlőegységek lehetnek kúposak (conical burr grinder) vagy sík tárcsásak (flat burr). A kúpos őrlőknél a kávébabok két, egymás felé forgó kúp alakú kés között haladnak, míg a sík tárcsás őrlőknél két, egymáshoz szorított lapos tárcsa között aprózódnak.

A Hibrew G3 40 mm-es kúpos acél őrlővel rendelkezik, amely csendesebb, kevesebb hőt termel és olcsóbb, de kevésbé konzisztens a szemcseméretek tekintetében. Azonban a G3 kialakítása az eszpresszóhoz van optimalizálva, így a közepes és durva tartományban több finomság lesz.

A kávébab tartály forgatásával egy 34 elemű skálán lehet beállítani az őrlési finomságot a különböző kávéfajtákhoz. Ez egy fontos funkció, különösen azoknak az eszpresszó szerelmeseinek, akik a megfelelő italokat szeretnék elkészíteni, mivel lehetővé teszi, hogy fokozatosan módosítsák a tökéletes őrlési méretet.

Az LCD kijelző tizedmásodperc pontossággal jeleníti meg az őrlési időt. Az alatta lévő három gombbal egy és két csészére mód, illetve a folyamatos őrlés indítható el. Mi egy csészéhez eszpresszóhoz 10, kettőhöz pedig 18 másodperces időt állítottunk be.

A középső gomb, a Start/Stop 24 másodperc őrlési időre van gyárilag programozva, ezen nem lehet állítani. A portafilter mérete viszont állítható, mi az 51- 53 és 58 mm-es portafilter méretből az utóbbit választottuk a Hibrew H10A félautomata karos kávégéphez.

Az őrlés finomságát a frissen felbontott kávébabhoz, eszpresszó készítéshez nyolcasra állítottuk. Ahogy veszít a frissességéből a kávészem, úgy kell csökkenteni az őrlési finomságot. Esetünkben az 1 kg-os kávé 20-25 nap alatt fogy el, a végén már 5-ös fokozaton őröltünk a géppel. A gyártó készített egy videót, amelyben az első üzembe helyezést, beállítást és a tisztítási folyamatot mutatja be.

tökéletes specialty eszpresszó elkészítéséhez érdemes az őrleményt átfésülnünk, homogenizálnunk, erre a képen látható hatágú, rugós tű a célszerszám.

Ez az úgynevezett „Weiss Distribution Technique” (WTD), amely megszünteti az őrléskor keletkezett rögösödést.

Fontos lépés a disztribúció, vagyis az őrlemény egyenletes eloszlatása a szűrőkosárbanHa az őrlemény nem egyenletes, a víz a tömörebb részeket kihagyhatja, míg a lazább részeken túl gyorsan áthalad. Ennek következménye az alul- vagy túlhúzott kávé, ami az ízek egyensúlyát felborítja. A lenti képen látható ehhez is a céleszköz. A Google kereső kulcsszó ezeknek az eszközöknek a beszerzéséhez a „barista accessories”.

Az őrlemény minőségénél a hőmérséklet és a konzisztencia mellett a veszteség is nagyon fontos. Nem mértük le, de a géppel való többhetes tapasztalat alapján elhisszük a gyártónak, hogy 99,5%-os hatékonysággal dolgozik a G3. 

A szerkezet karbantartását érdemes hetente megejteni. A levehető részeket meleg vízzel moshatjuk, a gép testét pedig kefével tisztogathatjuk, vagy inkább sűrített levegővel átfújhatjuk.

A Hibrew G3 elektromos kávéőrlő egy kivételesen lenyűgöző kávéőrlő, amely több területen is kiemelkedik. Például átgondolt, könnyen kezelhető és kompakt kialakítással rendelkezik, kiváló őrlési minőséget kínál, könnyen tisztítható, és mindezt kivételes ár-érték arányban. Mindezen tulajdonságok együttese miatt kiemelkedő választás a home baristák számára! Akkor sincs gond, ha valaki nem szertartásszerűen végzi a kávé elkészítését, megelégszik egy gomb megnyomásával. Nekik jó szívvel ajánljuk a lenti képen is látható, korábban tesztelt Hibrew H1B 6 az 1-ben multikapszulás gépet.

Hibrew G3 elektromos kávéőrlő megvásárlásához most az LAUFG3 kupon használatával 88,49 dollárra lesz szükségünk, ami 35 ezer forint.

A termék EU raktárból érkezik, a rendelést követően 3-5 napon belül, nincs további szállítási díj, VÁM, ÁFA és egyéb hercehurca, annyit fizetünk, amennyi fentebb írva van! A szállítási biztosítás (1,77 dollár) nem kötelező, de ajánlott!

NapiDroid.hu

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Kastély Béla

A jövő mindig attól függ, hogy mit teszünk meg a jelenben.

NapiDroid