Újít a Disney+, megszűnik a jelszómegosztás, és áremelés is jöhet

0

Amikor a Netflix elkezdte tiltani a jelszómegosztást, és kiderült, hogy ezzel sikeresen tudták növelni a bevételeiket, már lehetett sejteni, hogy más streaming szolgáltatók is hasonló útra lépnek. A Disney ezt már hivatalossá is tette, szeptembertől kezdik el felszámolni az egy háztartáson kívüli használatot. 

A Disney vezetője, Bob Iger a hírek szerint nemrég több érdekes infót is elárult egy a részvényeknek tartott rendezvényen. Most először termeltek például nyereséget a vállalat streaming szolgáltatásai, a Disney+, az ESPN+ és a Hulu összesen 47 millió dollár profitot hoztak a konyhára egy negyedév alatt a becslések szerint.

Ami viszont számunkra sokkal fontosabb, hogy újra szóba került a jelszómegosztás felszámolása. A vállalat már korábban elkezdte értesíteni egyes piacokon a felhasználókat egy fizetős megosztási lehetőségről, most pedig az is kiderült, hogy szeptembertől kezdődnek a jelentősebb változtatások.

A fizetős megosztást úgy kell elképzelni, mint a Netflix esetében, vagyis ha egy a háztartásunkon kívüli felhasználónak szeretnénk hozzáférést adni, akkor azért extra havidíjat kell majd fizetnünk. Ezzel párhuzamosan pedig elkezdik majd tiltani, hogy egyszerűen a jelszavunk megadásával valaki rendszeresen használhassa a fiókunkat egy másik helyen.

Mindez persze nem azonnal történik majd meg, elvileg szeptemberben indul a folyamat az USA-ban, majd később más régiók is csatlakoznak. Ha szerencsénk van, akkor hozzánk mindez csak jövőre jut el, de azért nem vennénk erre mérget, akár hamarabb is kiterjeszthetik Európára a szigorítást.

Arról egyelőre nincs infó, hogy mennyibe kerül majd egy extra felhasználót hozzáadni a fiókunkhoz. A Netflix az Egyesült Államokban ezért 7,99 dollárt (kb. 2900 Ft) kér havonta, nálunk viszont csak 990 Ft-ot.

Via AndroidAuthority

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid