7500 mAh-s, 100 W-tal tölthető akkut szerelne telefonokba a Xiaomi

0

A Xiaomi korábban a töltés sebességén igyekezett minden áron javítani, kiadtak olyan modelleket is, amelyek 200 W-nál is gyorsabban töltöttek, most pedig úgy néz ki, hogy végre az akkumulátorok méretének növelésére is ráfekszenek.

Az egyik ismert szivárogtató megosztott egy listát arról, hogy milyen akkumulátoros kapacitás és töltési sebesség párosításokon dolgoznak a Xiaomi mérnökei, és ezek között két igen méretes telep is megtalálható.

Az egyik lehetséges opció egy 7000 mAh-s akkumulátor 120 W-os gyorstöltéssel, a másik pedig egy 7500 mAh-s telep 100 W-os gyorstöltéssel. Előbbit 40 perc alatt, utóbbit pedig 63 perc alatt lehetne 100%-ra tölteni teljesen lemerült állapotból.

Egyébként nem csak a Xiaomi van rajta a kapacitás növelésén, az olyan kínai márkák, mint a Honor, a Vivo, a OnePlus, az Oppo és a Realme, már dolgoznak a szilícium-karbon akkumulátorokon, amely ugyanakkora méretben nagyobb kapacitást tesz lehetővé.

A Xiaomi esetében egyébként már voltak arról pletykák, hogy a 15-ös széria már nagyobb kapacitású telepekkel érkezhet, de egyelőre nem lesz annyira jelentős az előrelépés (az alap modell 4900 mAh-s, a Pro pedig 5400 mAh-s lehet). Az is előfordulhat, hogy az új, 7000 vagy 7500 mAh-s akkut egy középkategóriás modellbe szánják, de akár egy későbbi zászlóshajóba is kerülhet majd ekkora aksi.

Via GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid