Kijött az Android 15, de mégsem lehet frissíteni

0

A hónapokon keresztül érkező fejlesztői előzetesek és béta verziók után most végre megjelent a stabil Android 15, gyakorlatilag kész az új rendszer, frissíteni mégsem lehet, legalábbis egyelőre.

A Google kiadta az Android 15 stabil forráskódját, de ez még csak a teljesen vegytiszta AOSP (Android Open Source Project) verziót jelenti, ami leginkább a fejlesztőknek szól. A szokásostól eltérően most még a Pixel telefonok sem frissülnek, erre csak majd valamikor “az elkövetkezendő hetekben” kerül sor.

“Ma kiadjuk az Android 15-öt, és a forráskódot elérhetővé tesszük az Android Open Source Projectben (AOSP). Az Android 15 az elkövetkező hetekben elérhető lesz a támogatott Pixel készülékeken, valamint a Samsung, Honor, iQOO, Lenovo, Motorola, Nothing, OnePlus, Oppo, realme, Sharp, Sony, Tecno, vivo és Xiaomi kiválasztott készülékein az elkövetkező hónapokban.” – írja a Google.

Korábban egyébként arról lehetett hallani, hogy októberben indul a legújabb Pixel modellek Android 15 frissítése, és most úgy néz ki, hogy valóban erre számíthatunk. A Pixel 9 széria ugyanis az új verzió helyett még Android 14-gyel debütált, ami szintén elég szokatlan a Google-től.

A többi gyártó esetében pedig az elkövetkezendő hónapokban lehet arra számítani, hogy megindulnak a frissítések. Olyan márkák kerültek említésre, mint a Samsung, a Honor, az iQOO, a Lenovo, a Motorola, a Nothing, a OnePlus, az Oppo, a Realme, a Sharp, a Sony, a Tecno, a Vivo és a Xiaomi.

Egyelőre tehát az átlagfelhasználók nem sokra mennek azzal, hogy kijött az Android 15, egy darabig még várni kell, hogy telepíthessük a stabil verziót.

Forrás: Google

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid