A Qualcomm megveheti az Intelt

0

Friss iparági pletykák szerint a Qualcomm hatalmas felvásárlást fontolgat, a mobilos chipóriás bekebelezné az egyre nagyobb bajban lévő Intelt.

A Qualcomm és az Intel már évek óta riválisok, de alapvetően azért mégiscsak különböző szegmensben működnek: az előbbi a mobilok, az utóbbi pedig az asztali számítógépek és laptopok világában. Idén azonban az Intelnek jelentős akadályokkal és nehézségekkel kellett szembenéznie. Ez a részvények zuhanását, alkalmazottak tízezreinek elbocsátását eredményezte, és még a vállalat legelszántabb rajongói közül is sokan elfordultak. Ez kétségtelenül az Intel 50 éves történetének legrosszabb korszaka, a Qualcomm pedig mindeközben virágzik.

Úgy tűnik, a Qualcomm megérezte a lehetőséget az Intel káoszában, és nemrég megkereste a céget egy esetleges felvásárlással kapcsolatban – írja a The Wall Street Journal. Ez a pletyka az ügyet ismerő névtelen személyektől származik. Egyelőre az Intel esetleges megvétele még nagyon korai stádiumban van a hírek szerint, és még nem is érkezett hivatalos ajánlat a jelenleg 90 milliárd dollár körülire értékelt vállalatért.

Jó eséllyel messze vagyunk még tehát attól, hogy végleges döntés szülessen, de amennyiben sikerül a felvásárlás, az eléggé átrendezheti a hardverpiacot, hiszen a Qualcomm már így is egy rettentően erős szereplő, az Intellel együtt pedig még tovább erősödhet a pozíciója.

Via

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid