Pár napon belül kapható lesz az Oscal TIGER 13 okostelefon és az Oscal Pad 90 tablet

0

A Blackview alá tartozó OSCAL a közelmúltban bemutatta a TIGER 13 okostelefont, amely az első 5G modemmel szerelt készülék a sorozaton belül. A mobil fotós képességeit mesterséges intelligencia algoritmusok segítik, és kifejezetten a fiatalabb generáció számára készült, azzal a céllal, hogy több kreatív lehetőséget biztosítson számukra a mindennapok során.

Árak és elérhetőség

Mindkét készülék október 21-én fog megjelenni, és egy bevezető ajánlat keretében olcsóbban lesznek beszerezhetők limitált ideig. Az OSCAL TIGER 13 299,98 dollár helyett nettó 137,99 dolláros áron lesz kapható, az OSCAL Pad 90 pedig 239 helyett csupán nettó 119 dollárt fog kóstálni. További részletek ezen a linken! A ránk vonatkozó pontos árak október 21-től lesznek fent a megadott linkeken.

Oscal TIGER 13 okostelefon

A készüléket úgy tervezték, hogy lépést tartson a trendekkel. A mobil felszereltségéhez tartozik többek között egy 50 megapixeles, Samsung JN1 szenzorral szerelt kamera, amelynek munkáját mesterséges intelligencia-algoritmusok támogatják. Aztán ott van a negyedik generációs Doke OS operációs rendszer is, amelynek alapját az Android 14 adja, és nem csupán továbbfejlesztett személyre szabási lehetőségeket, de fokozott teljesítményt és adatvédelmet is biztosít, a fiatalabb korosztály igényeinek szem előtt tartásával.

A telefon 6,67 hüvelykes, 90 Hz-es, intelligens képernyője sima görgetést és élénk látványt biztosít. Az OSCAL TIGER 13 azok számára készült, akik mainstream élményre vágynak anélkül, hogy egy vagyont kellene telefon vásárlásra költeniük.

50 megapixeles Samsung kamera és mesterséges intelligencia fotószerkesztés

Az OSCAL TIGER 13 hátoldalán 50 megapixeles, Samsung gyártmányú elsődleges kamera foglal helyet, amely támogatja a fejlett 4 az 1-ben pixelösszevonás technológiát, illetve a Double Super PD technológiát. A képrögzítő ezek által élesebb fókuszt és tisztább részleteket biztosít, még gyorsan mozgó témák és/vagy gyenge fényviszonyok mellett is. A fő modult egy 2 megapixeles ultramakró egység egészíti ki. Szelfiket a 8 megapixeles, szintén Samsung gyártmányú kamerával készíthetünk, amely képes természetes bőrtónusokkal felvértezni az alanyokat.

Az okostelefon több mesterséges intelligencián alapuló képszerkesztő eszközt is felkínál a felhasználó számára. Használhatja a varázsradírt, a portréfényt, előbbivel eltávolíthatjuk a nem kívánt elemeket egy adott képről, de arra is van lehetőség, hogy módosítsuk a hátteret, világosítsuk a bőrszínt, mindezt egyetlen érintéssel.

Fiatalos és merész dizájn

A TIGER 13 merész, és kifejezetten a fiatalabb generáció stílusához igazított dizájnt kapott. Az ibolyakék változat a szemet gyönyörködtető StarFlare hátlapi kialakítással szakít a hagyományokkal, és fiatalos energiát sugároz, a Hurricane Black pedig az egyszerűséget képviseli, a modern divatot követve. Az okostelefon mindössze 200 grammot nyom, és 8,5 mm a keresztmetszete.

Negyedik generációs DokeOS rendszer

A gyártó mindig igyekezett a felhasználók igényeit előtérbe helyezni. Ennek az igyekezetnek az eredménye a telefonon futó, negyedik generációs Doke OS operációs rendszer, amely Android 14-en alapul, és a korábbiaknál több testreszabási lehetőséget biztosít. A funkciók egyszerre szolgálják a felhasználók kényelmét, a teljesítményt és persze az adatok védelmét. A mobil tulajdonosa mindent testre szabhat: a betűtípusok, az ikonok, a színek, a fájlmappák mérete, minden az egyéni preferenciákhoz igazítható. Az alkalmazáswidgetek szabadon átméretezhetőek.

Az új szoftver segítségével könnyen hozzáférhetünk a leggyakrabban használt vezérlőkhöz, így pillanatok alatt módosíthatjuk a beállításokat, elérhetjük a kedvenc alkalmazásainkat, vezérelhetjük a multimédiás lejátszókat. Összességében véve tehát a továbbfejlesztett felület igyekszik zökkenőmentessé tenni az interakciókat, és javítani a felhasználói élményt. Van néhány olyan funkció, amelyek a teljesítmény fokozására hivatottak. Ilyen például az Atomized Memory 2.0, amely 9 százalékkal több operatív memóriát szabadít fel, ezáltal biztosítva az alkalmazások zökkenőmentes, akadás nélküli futtatását.

A Focus Computing 2.0 optimalizálja a hardver erőforrásait a háttérfolyamatok kezelésével. Az F2FS fájlrendszer használatával akár 25%-kal is javítható az alkalmazások indulási ideje. Az intelligens előtöltés tovább gyorsítja az applikációk betöltését, akár 23 százalékkal. Ezt úgy teszi, hogy megjósolja, mely alkalmazásokat fogjuk legközelebb használni. A Game Mode operatív memóriát szabadít fel a simább játékélményért.

A készülék által futtatott rendszer központi eleme az adatvédelem. Hogy néhány példát említsünk: a szoftver automatikusan törli a vágólap előzményeit egy megadott idő elteltével, így az érzékeny információk felesleges tárolása elkerülhető. Az engedélyek mostantól fejlettebbek, így a felhasználóknak még nagyobb irányítás kerül a kezébe azt illetően, hogy mely alkalmazások férhetnek hozzá a fotókhoz, videókhoz és hanganyagokhoz.

A rendszerkezelővel felügyelhető az applikációk viselkedése, a kiadott engedélyek, és ezáltal megőrizhető az eszköz optimális működése. A digitális jólét és szülői felügyelet korlátozza az csemeték védelmében korlátozza az alkalmazásokat. Az alkalmazás zárolás funkció pedig extra védelmet nyújt a személyes appoknak és az érzékeny adatoknak.

Hardver és teljesítmény

A készülék elsőként a TIGER széria történetében 5G modemmel is rendelkezik. Az új generációs hálózatok támogatását a 6 nanométeres, nyolcmagos CPU-val szerelt Unisoc T760 lapkakészlet teszi lehetővé, amelynek órajele akár 2,2 GHz-re is felpöröghet. A hardvert akár 24 GB RAM is támogathatja, ebből 8 GB fizikai, 16 pedig virtuális bővítés révén válik elérhetővé.

A háttértár 256 GB-os, de lehetőségünk van bővítésre is, egy akár 2 TB-os microSD kártya révén. A hardver által termelt hőt egy többrétegű hűtőrendszer igyekszik megfékezni, amely 38 Celsius fokon tartja a vasat, még az erőforrás-igényes játékok futtatása közben is.

Intelligens megjelenítő, sztereó hangzás

A gyártó igyekezett figyelembe venni a fiatalabb korosztályt, különösen a játékrajongókat, amikor kiválasztotta az OSCAL TIGER 13 előlapjára kerülő képernyőt.

Nyilván kellett néhány kompromisszumot is kötni a kedvező ár érdekében, de még így is sikerült egy 6,67 hüvelykes, HD+ felbontású, 90 Hz-es, IPS megjelenítővel felszerelni a mobilt. A fokozott hangélmény érdekében a mobil sztereó hangszórópárost kapott, amely korrekt hangzást biztosít, legyen szó zenehallgatásról, filmezésről vagy játékokról.

Energiaellátás

A telefon belsejében 5000 mAh kapacitású akkumulátor található, amely támogatja a 18 wattos töltést. A készülék akár 636 órás készenléti időt is biztosíthat egyetlen feltöltéssel. Ráadásul a Doke OS 4.0 képes tovább optimalizálni az akkumulátoros üzemidőt, illetve még biztonságosabbá teszi a töltési folyamatokat.

OSCAL Pad 90 táblagép

Az OSCAL márka nem csupán új okostelefonnal, hanem egy táblagéppel is igyekszik kedveskedni a felhasználóknak. Az OSCAL Pad 90 10,92 hüvelykes IPS kijelzővel rendelkezik, amelynek takarásában Unisoc T606 lapkakészlet teljesít szolgálatot. A készülék 13 megapixeles hátlapi és 8 megapixeles előlapi kamerával bír. Az energiaellátását egy 7700 mAh kapacitású akkumulátor biztosítja, amely akár 1152 órányi készenléti időt is lehetővé tehet.

A szoftveres környezet szerepét az Android 14-en alapuló Doke OS_P 4.0 rendszer tölti be, amely egyszerre biztosít gördülékeny, személyre szabott és privát felhasználói élményt. A tablet tulajdonosa 1080p felbontásban élvezheti a streaminget olyan platformokon, mint a Netflix, az Amazon Prime Videó vagy a Disney+. Produktivitását pedig olyan funkciók révén fokozhatja, mint a Split View 2.0 és a PC Mode 2.0, amelyek több ablakos nézetet és hatékonyabb munkavégzést biztosítanak. Az OSCAL Pad 90 kiváló eszköz lehet mindazok számára, akik zökkenőmentesen szeretnék ötvözni a munkát és a játékot.

Az OSCAL elkötelezett a vásárlói elégedettség mellett, ezért  24/7 online ügyfélszolgálatot biztosít. A márka 3 évig tartó szoftverfrissítést is garantál, biztosítva, hogy a felhasználók megkapják a legújabb funkciókat és a legfrissebb biztonsági fejlesztéseket.

Árak és elérhetőség

Mindkét fentebb részletezett készülék október 21-én fog megjelenni, és egy bevezető ajánlat keretében olcsóbban lesznek beszerezhetők limitált ideig. Az OSCAL TIGER 13 299,98 dollár helyett 137,99 dolláros áron lesz kapható, az OSCAL Pad 90 pedig 239 helyett csupán 119 dollárt fog kóstálni. További részletek ezen a linken! A ránk vonatkozó pontos árak október 21-től lesznek fent a megadott linkeken.

Forrás: OSCAL

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás
NapiDroid