Nem mindennapi újításokkal debütált az új Meizu Pro 7 és Pro 7 Plus

0

A Meizu bemutatta legújabb mobiljait, a Pro 7 és Pro 7 Plus készülékeket, amelyek rengeteg érdekességgel kecsegtetnek. Van itt duál kamera, két kijelző, és 10 nm-es, 10 magos processzor is!

Mindkét modell két darab Samsung gyártmányú Super AMOLED kijelzőt kapott. A Meizu Pro 7 egy 5.2 colos Full HD elsődleges panellel bír, a Pro 7 Plus előlapján pedig egy 5.7 colos QHD megjelenítő található. A másodlagos kijelző a készülékek hátlapjára került, egy 2 colos panelről van szó, amely sok mindenre használható: értesítések csekkolása, zenelejátszó vezérlése, szelfizés a hátlapi kamerákkal, stb.

A hátlapra két darab 12 megapixeles Sony IMX386 szenzor került f/2.0-s rekesznyílással – az egyik színes, a másik pedig monokróm képeket lő, és a gyártó szerint kiemelkedően jól teljesítenek kevés fénynél is. Az előlapi kamera sem lett gyenge, ide egy 16 megapixeles egységet szerelt a gyártó.

A Meizu Pro 7 Plus lett az első okostelefon, amelyet a MediaTek új csúcslapkája, a Helio X30 hajt. Ez egy 10 magos processzort rejt, és a jelenleg elérhető legfejlettebb, 10 nm-es gyártástechnológiával készül, ami nem csak nagyobb teljesítményt, de energiatakarékosabb működést is eredményez. A mobilba ezen felül 6 GB RAM és 128 GB belső térhely került, ami több, mint elég. A sima Pro 7-ben egy 8 magos Helio P25 teljesít szolgálatot 4 GB RAM-mal és 64 GB-os belső tárhellyel, de hogy kicsit bonyolultabb legyen a helyzet, ebből is lesz Helio X30-as kiadás.

Az akkumulátor kapacitása 3000 mAh a kisebb, és 3500 mAh a nagyobb modell esetében, és mindkét mobilnál megkapjuk a gyártó mCharge 4.0 gyorstöltési megoldását, amellyel fél óra alatt 67%-ra húzható fel a telep, természetesen USB-C porton keresztül. Az pedig mindenképpen örvendetes, hogy a 3.5 mm-es jack csatlakozó is megmaradt.

Az Android 7.0-s szoftverrel érkező készülékek augusztus 5-én jelennek meg Kínában, a Pro 7 430, a Pro 7 Plus pedig 530 dollárnak megfelelő áron.

via GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid