Ennyivel lesz gyorsabb a Samsung Galaxy S8 az S7-nél

0

A Samsung Galaxy S8 az egyik legjobban várt idei csúcsmodell, és minden bizonnyal sokan kíváncsiak arra, hogy mekkora teljesítménybeli különbség várható az előző generációhoz képest. Nézzük mit lehet tudni ezzel kapcsolatban!

A Qualcomm nemrég leplezte le idei csúcsprocesszorának, a Snapdragon 835-nek a pontos részleteit, ami már csak azért is lehet érdekes a Samsung rajongóknak, mert ez kerül majd a Galaxy S8 modellek egy részébe. Számítunk Exynos lapkával szerelt variánsokra is, de ez nagyon hasonló teljesítményt nyújthat, ugyanis mindkét chipsetet a Samsung gyártja 10 nm-es csíkszélességgel.

qualcomm-snapdragon-810-820-1

Mint kiderült, a Snapdragon 835 nagyjából 20%-kal lesz erősebb és 25%-kal energiatakarékosabb a Snapdragon 820-nál, ami többek között a Galaxy S7-et is hajtja. Az új chipsetben lévő Adreno 540 GPU pedig 25%-kal nagyobb grafikus teljesítményt nyújt, mint az elődje.

Nyers erő tekintetében tehát érzékelhető előrelépés lesz, de azért nem annyira komoly, hogy csak emiatt megéri majd lecserélni a Galaxy S7-eket. Viszont rengeteg más újításra számítunk, amikről itt olvashatsz bővebben.

via Sammobile

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

Informatikus, online marketinges, újságíró, blogger és a Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid