2017. december 11.
Szerviz
Kezdőlap » Android mobilok » Hivatalos az új Nokia 3310 (2017)
Hivatalos az új Nokia 3310 (2017)
Az eredeti Nokia 3310

Hivatalos az új Nokia 3310 (2017)

A finn gyártó a nosztalgia kedvéért elkészítette az új Nokia 3310-et, ami a legendás telefon modernizált kiadása. Nézzük milyen lett!

A 2017-es Nokia 3310 megtartotta a szokásos nyomógombos kialakítást, és a dizájn is emlékeztet némileg az eredeti készülékre, de azért elég sokat változtattak rajta.

A monokróm kijelzőt egy színes, 2.4 colos panelre cserélték, ami QVGA (320×240) felbontással bír, és állítólag napfényben is remekül látszik. A cserélhető aksi 1200 mAh-s, és a mobil a gyári adatok szerint 22 órás beszélgetési időt, illetve egy hónapos készenléti időt biztosít egy töltéssel. Egyébként microUSB csatlakozó található a készüléken, és van 3.5 mm-es jack csatlakozó is, ami jól jöhet MP3 zenehallgatáshoz vagy az FM rádióhoz.

A belső tárhely mindössze 16 MB-os, ami nem sok mindenre elég, szerencsére van microSD bővítési lehetőség 32 GB-ig. A mobilon Nokia Series 30+ operációs rendszer fut, támogatja a Bluetooth 3.0-t, és egy 2 megapixeles hátlapi kamerát is kapott LED villanóval. További érdekesség, hogy gyárilag megtalálható rajta a Snake felújított változata, valamint az eredeti Nokia csengőhangok.

Az új Nokia 3310 kapható lesz piros, sárga, sötétkék, illetve szürke színekben (az első kettő fényes, a utolsó kettő pedig matt). Az ára 49 euró (kb. 15.000 Ft), és globálisan is megjelenik, de pontos időpontot egyelőre nem tudunk.

forrás: HMD

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!

Szerző: Szakos Péter

Szakos Péter
Informatikus, online marketinges, újságíró, blogger és a Napidroid.hu alapítója.
 • Nyugger

  Szerintem bűn ronda lett…

 • Edina Edina

  Valóban egy kissé droidos külsőt kapott, de nekem tetszik. Ha elérhető áron adják, biztos veszek tartaléknak egy pirosat :)

 • Tamas Beres

  Kit érdekel, hogy mennyi az üzemidő? Nincs áram? Majd amikor rá akarsz keresni valamire és előveszed a zsebedből ezt a szart 99%-os akkuval… Akkor jössz rá, hogy net nélkül szart sem ér az egész.

  • Samp33

   És… Szerinted azok az emberek veszik akik nethez vannak kötve? 😂

   • Tamas Beres

    Mert szerinted olyanok akik telefonhoz vannak kötve?

    Pont ezért érthetetlen a célközönség. Magyar kisnyugdíjas? Szőlőben kapálgató parasztbácsi? :D

    • Samp33

     Akár.. 😐 Nem hiszem hogy a kőműves iPhone, Samsung meg hasonló törékenyebb telefonnal megy melózni.

    • Hogyan

     Én pl. egy 30 alatti nagyvárosi nő vagyok, aki ráadásul az interneten dolgozik és több hobbim is a nethez köt. Ennek ellenére jelenleg egy 10 éves Nokia 2610-esem van, ami kezd elég viharverten kinézni. Le akarom cserélni egy hasonló hagyományos telefonra, mivel telefonomon én kizárólag telefonálok és sms-t írok, de mindkettőből rengeteget a hagyományos telefon erre a célra kényelmesebb. Nincs szükségem játékokra meg ilyen szarokra, hogy lekössem magam, és a neten sem kell hirtelen rákeresnem dolgokra, mert ezt mindet letudom az íróasztalnál otthon a gépen. Emailt stb. nem kell menet közben néznem. Ha bárki el akar érni, ott a telefon, ami nem merül le ugyebár. Aki nem tud vagy nem akar elérni telefonon csak ingyér a neten, az jobb, ha menetközben el sem ér, mert nyilván nem is fontos. Nem csak parasztbácsiknak nincs szüksége okostelefonra. Sőt olyan mozgalom is van, ami kifejezetten a technológiai függőségnek áll ellen, amibe az okostelefon is beletartozik. Azt se a parasztbácsiknak találták ki, nagyon nem.

    • Infested Admiral

     Nézd kolléga nekem egy nehéz romboló ZUK 2 esem van ami oda veri a mostani csúcs Samsung/ Apple párost mégis a nagyimnak ezt veszem karácsonyra mert frankó kis teló ha nem a netre vagy rácuppanva állandóan. Nem kell mindenkit egy kalap alá venni igények terén a cégemnél pl. minden 50 plusszos kollégámnak nyomógombos telója van és nem akarnak váltani.

  • Tomi

   Csak mellesleg jelzem, hogy van olyan felnőtt ember, aki a telefonnal telefonálni, vagy smst írni óhajt, s nem kell egyéb ficsőr. Na pont nekik találták ki! Az, hogy ez neked felfoghatatlan, csak azt jelenti, hogy látásköröd szűk, s csak a mában élsz. Ami nem baj…

 • György Turcsányi

  Bármi hihetetlen egyeseknek,nekem telefonálásra kell,arra pedig kiváló lesz. A többit meg meló közben vagy utána laptopon rendezem!