2017. december 15.
Szerviz
Kezdőlap » Android mobilok » Mindössze két androidos mobilgyártó rúg labdába Magyarországon
Mindössze két androidos mobilgyártó rúg labdába Magyarországon

Mindössze két androidos mobilgyártó rúg labdába Magyarországon

Az egyes mobilgyártók piaci részesedésével kapcsolatban általában globális adatokat szoktunk látni, most azonban kifejezetten Magyarországra vonatkozó információk érkeztek.

Az Appbrain megvizsgálta, hogy az androidos készülékek között jelenleg mely márkák a legelterjedtebbek Magyarországon, és akad bőven eltérés a globális adatokhoz képest.

Hazánkban a Samsung részesedése 55.5%-os, ami elképesztő fölényt jelent. A második helyen természetesen a Huawei áll, az emberek közel 20%-a használ ilyen márkájú telefont. A két gyártó együtt több, mint a piac háromnegyedét fedi le.

Viszonylag népszerű még az LG és a Sony is hazánkban, utánuk pedig a Lenovo, valamint a Xiaomi következik, de egyelőre egyik gyártó sem tudja megközelíteni az első két helyezettet.

Mit szólsz ezekhez az adatokhoz?

forrás: Appbrain

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!

Szerző: Szakos Péter

Szakos Péter
Informatikus, online marketinges, újságíró, blogger és a Napidroid.hu alapítója.
 • Jakesz

  Kíváncsi vagyok, hogy az Iphone hol áll, arról nincs infó?

  • Péter

   Magyar statisztikáról nem tudunk

  • Erinecz Gábor Attila

   100%-os a részesedése az IOS-es telefonok mezőnyében ;)

  • Zoltán Beszprémi

   Mivel szeretnéd össze hasonlítani?Iphone 8 vs.Iphone 8?😁😂

 • Gábor Lipták

  Én már egy éve használok Xiaomi telefont, és elmondhatom a legjobb döntés volt hogy ilyen telefonra váltottam! Ár-érték arányban szerintem a legjobb választás! Mindenkinek csak ajánlani tudom! Aksi idő, a telefon sebessége kíváló, a fényképező is nagyon jó! Csak azok a programok vannak rajta amiket a felhasználója akar!

  • Realman

   Szerintem egy olcsóbb motorola is kijön egy xiaomi árból és megtudnád mi az a minőség.

 • Lajos Kelemen

  Kedves Péter! Egy alkalommal már volt egy elegáns pengeváltásunk: javasoltam, hogy közleményeiket stilárisan tegyék változatosabbá; pl. a “brutális” jelzőt ne illesszék az alany elé minden mondatban. Most ugyanolyan hangnemben kérdezem: a Samsung a főszponzor? Merthogy törölték hozzászólásomat,
  amelyben kételyemnek adtam hangot (igen óvatosan); tapasztalataim szerint ugyanis a Huawei (különösen bizonyos típusai – különös módon a belépő modellek és a csúcstelefonok) az ismeretségi körömben jóval népszerűbbek a Samsung telefonjainál.
  A korrektség végett hozzátettem: most éppen ambivalens érzésekkel használok egy Galaxy A3 2017 típ. telefont. (Nonszensz, hogy ebben a négyszeres áron kínált telefonban alig nagyobb teljesítményű az akku, mint a Huawei Y3 II-ben.) Üdv.: L.

  • Péter

   Kedves Lajos! Egyáltalán nem támogat minket a Samsung, és nem is gondolom, hogy elfogultak lennénk bármelyik márka iránt. Nem töröltem semmi ilyen jellegű hozzászólást, nem is találtam ilyet. Lehetséges, hogy nem lett elküldve, vagy valami más hiba lépett fel.

   • Lajos Kelemen

    Kedves Péter! Köszönöm a gyors választ, de akárhogyan is: egy napig mint legelső hozzászólás olvasható volt
    a kommentek között, hogy kb. 50-60 emberrel tartom a napi kapcsolatot, munkámból következően. S e népes társaságban a férfiak előbb-utóbb műszaki dolgokról (is) szót ejtenek – ráadásul a mobiltelefonok nem álcázottak, civilek vagyunk, s látom, ki mit tart a kezében (s látom néha a családtagok telefonjait is); ennek a tapasztalatomnak adtam hangot. S ezek szerint jóval több híve van a Huawei-telefonoknak, mint a Samsung bizonyos készülékeinek. Kellő visszafogottsággal hozzászólásomat azzal is megtoldottam, hogy nyers tapasztalatom: sokakat a Sony készülékeitől egyesegyedül anyagi korlátok tartanak távol. Végül azzal zártam hozzászólásomat, hogy mind
    a Huawei, mind pedig a Samsung telefonjai (a felsőbb kategóriában) arcátlanul túlárazottak – egy szakembernek kínos lenne példákat hoznom, de mondjuk itt ez a J3 2017-es, már az Amoled kijelzőt sem kapta meg, az ára ötvenezer felett van, s jó, ha annyi ideig kibírja egy töltéssel, mint a Huawei Y3 II (fele áron). Nem vagyok hivatásos tesztelő, de elég sok telefon megfordult a kezemben, tapasztalataim azt mondatják. androidos vonalon jelenleg a Sonynál és a Huawei bizonyos készülékeinél nincsen jobb. Ez utóbbi márka legalább hatféle modelljét használtam, egyiknek sem volt olyan szériahibája, ellentétben a nagy gyár némely elkapkodott készülékével; ugye nem hír, hogy akár kézigránátnak is használható lett volt a Samsung ominózus telefonja. Most egy A3 2017-et használok, ahogyan írtam: ambivalens érzésekkel – persze: formás, de igen kényes, s szinte lehetetlen megvédeni a kijelzőjét.
    Köszönöm a figyelmét. További sikeres munkát kívánok. Üdvözlettel: Lajos
    2017. november 19. 21:33 Disqus írta, :

 • Realman

  2 legócskább mobil.Csamcsung meg a huawei.

  • Zoltán Beszprémi

   Ezt miből szűrted le? Gondolom Iphone telcsid van!? Nekem is az van de sajnos nem mondható el róla hogy jobb mint egy Samsung S8!Iphone 7 Plus van!

   • Realman

    Nem iphone-van de az is jobb,mert stabil,nem laggol.Motorola z van,de volt pixelem is és most rendeltem az lg v30 at,de egy razer is jobb…

    • Realman

     A csamunál mondjuk. P10 mate is jobb.Irreális ,valósághűtle a képernyője mint a tv inek.De hát sokaknak tetszik tudom.

     • Realman

      Érdekességképpen az iphone x nek a képernyőjét a csamu csinálja és a legjobb a piacon.Ég és föld.

  • Nekemvan Nevem

   Már miért volna az?

 • Nekemvan Nevem

  Érdekes, hogy a Sony, ennyire hátrébb van, hiszen azért az egy régóta ismert bevezetett brand!