10-12 magos MediaTek processzorok jönnek

0

Mint tudjuk, nem csak a processzormagok számán múlik a teljesítmény, de azért ezen a téren is folyamatosan történik előrelépés. Most már senki sem lepődik meg, ha azt hallja, hogy egy mobilban 8 magos chip ketyeg, így talán itt az ideje egy újabb nagy ugrásnak.

A processzormagok élharcosa egyértelműen a tajvani székhelyű MediaTek, hiszen 2013 nyarán ők mutatták be az első valódi 8 magos chipsetet, az MT6592-t. Az 1.7-2.0 GHz-en ketyegő Cortex-A7-es magok ugyan nem túlzottan erősek egyenként, de összességében egy jó teljesítménnyel bíró, energiatakarékos és olcsó hardverről van szó, ami a mai napig megállja a helyét.

MEDIATEK-mt6795

A Qualcomm persze azonnal támadásba lendült, hiszen szerintük nincs értelme az elavult processzormagokat nagyobb mennyiségben alkalmazni, inkább kisebb számú, de modernebb egységeket kell használni. Így szól a szlogenjük: “Better cores, no more cores”. Ebben természetesen van igazság, de azért ár-érték arányban így is verhetetlen a MediaTek.

A meglehetősen hosszúra sikerült bevezető után nézzük, hogy mit hoz a jövő. A kínai MyDrivers jelentése szerint a MediaTek új 10-12 magos processzorokon dolgozik, amik minden bizonnyal még idén debütálnak.

Sajnos az továbbra is igaz, hogy a legtöbb alkalmazás a 4 magot sem használja ki teljes egészében, így kíváncsian várjuk, hogy mire lesz elég a tajvani chipgyártó újdonsága. Mindenesetre az nem kétséges, hogy a sokmagos processzoroké a jövő, így már csak a fejlesztőkön múlik, hogy ezekhez igazodó alkalmazásokat írjanak.

MyDrivers, PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid