100x Space Zoom nagyítással jöhet a Samsung Galaxy S11 kamerája

0

Újabb információk érkeztek a Samsung Galaxy S11 kameráiról, és úgy néz ki, hogy sokkal durvább zoomra lesz képes a mobil, mint eddig gondoltuk.

A jelenlegi legjobb mobilok 5x-ös optikai, valamint legfeljebb 50x-es hibrid/digitális zoomra képesek, és a telefotó kamera felbontása általában 5-13 megapixel között van. A Samsung azonban erre jócskán rálicitálna egy megbízható görög forrás szerint. A periszkópos kamera felbontása állítólag 48 megapixel lesz az S11 és az S11+ esetében, és összességében akár 10x-es optikai zoomra is képes lehet. Hogy ezt pontosan hogyan oldják meg, azt egyelőre nem tudni, de valószínűleg kombinálják a periszkópos optikát a nagy felbontású szenzor képességeivel (utóbbi talán olyasmi megoldás lehet, mint anno a Nokia Lumia 1020-nál).

Ilyen lehet a Samsung Galaxy S11

A 10x-es optikai zoom persze nem a maximális nagyítás lesz, itt is tovább mehetünk majd, egészen 100x-ig, ami már nyilván csak egy hibrid zoom megoldás, mégis igen látványos lehet. Ezt egyébként Space Zoom-nak fogja nevezni a Samsung, vagyis itt is előtérbe kerülhet a Hold-fotózás és hasonlók.

A brutális nagyítás mellett kapunk majd egy 108 MP-es fő kamerát 8K@30fps-es videófelvétellel, egy ultraszéles látószögű egységet, valamint lesz egy 3D-s ToF szenzor is a portréképekhez. Hardveres téren Snapdragon 865 vagy Exynos 990 lapkára számítunk régiótól függően, a kijelző nagy újítása pedig a 120 Hz-es képfrissítés lehet.

A forrás szerint egyébként a Galaxy S11 modellek bemutatója a szokásosnál egy kicsit korábban lesz, már február 11-én bejelenthetik az új szériát.

Via PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid