108 MP-es fotókat és 8K videókat lőhet a Samsung Galaxy S11

0

Újabb infók érkeztek a Samsung Galaxy S11 modellekről, és megint a kamerák kerültek előtérbe, ami nem meglepő, hiszen ezen a téren várjuk a legtöbb fejlesztést.

A Samsung már a negyedik bétát adta ki nemrég az Android 10-re épülő One UI 2.0 rendszeréből, és az ebben található kamera alkalmazás APK-ját boncolta szét az XDA-Developers csapata. Számos új fotózással és videózással kapcsolatos funkcióra bukkantak, amelyek jó eséllyel az S11 szériában debütálnak majd.

Az egyik legérdekesebb újítás a 8K videófelvétel lehet, ami manapság még nem túl gyakori a mobilok esetében, mindössze pár készülék van, ami tudja, és ezek is inkább csak 15 fps-sel. Az S11 azonban már valódi, 30 fps-es 8K felvételre is képes lehet, és nem csak a Samsung kamera appja utal erre. Az új Exynos 990 (vagy Exynos 9830, elvileg ugyanaz lesz a kettő) támogatja ezt a fajta rögzítést, és minden bizonnyal a Snapdragon 865 is fogja. Egyébként már az előző generációs Exynos 9820 is támogatta a 8K videófelvételt, a Snapdragon 855 viszont nem, ezért az S10 és a Note 10 modellek esetében még kimaradt a funkció.

A másik érdekességről már sokat hallhattunk korábban is, ez a 108 MP-es fotózás, amihez a Samsung egy teljesen új, saját fejlesztésű szenzort használhat majd. Van már két telefon hasonló kamerával, a Xiaomi Mi MIX Alpha és a Mi Note 10 is ekkora felbontású szenzorral bír, ami szintén Samsung gyártmány, az S11-be azonban egy még ütősebb megoldás kerülhet.

További funkciónevek, amik szintén a soron következő Samsung csúcsmobilokkal debütálhatnak:

  • Director’s View: ez valami olyasmire utalhat, hogy egyszerre több lencsével is készülhet majd videó.
  • Single Take Photo: elvileg több fotót és rövid videót is készít majd, amik egy gyűjteménybe kerülnek.
  • Night Hyperlapse: a már ismert hyperlapse felvételi mód éjszakai verziója.
  • Vertical Panoramas: vertikálisan tartott telefonnal történő panoráma készítés.

Ezeken kívül szinte biztosra vehető még, hogy kap egy periszkópos zoom kamerát is a Galaxy S11, amellyel képes lesz 5x-ös veszteségmentes nagyításra.

Forrás: XDA, via Sammobile

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid