108 MP-es kamerára válthat a Huawei a Mate 40 mobilokkal

0

Ha minden a tervek szerint megy, szeptemberben vagy októberben debütálhat a Huawei Mate 40 széria, és most érkezett is néhány friss értesülés a mobilok kameráját illetően.

A Huawei egyik beszállítójától származó információk szerint a Mate 40 és a Mate 40 Pro is egy új 108 MP-es fő szenzorral érkezhet, de nem csak a felbontás miatt lesz érdekes a kamera.

A másik nagy újítás az úgynevezett “free-form” lencse lehet, ilyet még sosem alkalmaztak okostelefonban. Ez egy speciális lencse előállítási metódust takar, amellyel egy sokkal jobb optikát lehet legyártani. A gyakorlatban ez számos előnnyel jár majd, ultraszéles látószögnél minimálisra csökken a torzulás a képek szélein, javulnak az éjszakai fotók, ráadásul a hagyományos lencsés megoldásokhoz képest kompaktabb méretű lesz a kamera, nem fog annyira kiállni a hátlapból. Összességében tehát sokkal jobb lehet a Huawei 108 MP-es kamerája, mint a jelenleg piacon lévő megoldások.

Hardveres téren sem kell majd szégyenkeznie a mobiloknak, hiszen a Kirin 1020 egy igazi fenevadnak ígérkezik. Ez lehet az egyik első chipset, ami 5 nm-es csíkszélességgel készül, és a Kirin 990-ben használt Cortex-A76-os magokat már A77-esre vagy A78-asra cserélik. Ezek összességében radikális teljesítménynövekedést hozhatnak.

A szoftver minden bizonnyal Android 11 lesz, a felület pedig a hivatalosan még nem is létező EMUI 11. Google-szolgáltatásokra viszont nem érdemes számítani.

Via GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid