11 000 dolgozót rúg ki Mark Zuckerberg

0

Mark Zuckerberg kiadott egy üzenetet, amelyben elárulta, hogy több, mint 11 000 “tehetséges alkalmazottat” bocsátanak el, ami a teljes munkaerő 13%-a.

A Facebook alapítója elmondta, hogy vállalja a felelősséget, és “különösen sajnálja” az érintetteket. A tömeges elbocsátás okai között említette a befektetésekben elkövetett hibás döntéseket, a gyenge reklámpiacot és a gazdasági visszaesést is.

A vezető elárulta, hogy a COVID után az online világ előrehaladásával kapcsolatos jóslatok nem jöttek be, és a vállalatnak fokozott versennyel, reklámveszteséggel kellett szembenéznie, ami a bevételek csökkenéséhez vezetett. A Metának “tőkehatékonyabbá kell válnia”, és az erőforrásokat kisebb számú, kiemelt fontosságú növekedési területre, például az AI felfedezőmotorra, valamint a metaverzum hosszú távú víziójára fogja átcsoportosítani.

A vállalat emellett csökkenteni fogja a költségvetést, csökkenti a juttatásokat és az ingatlanok területét, ami azt jelenti, hogy az alkalmazottaknak a jövőben közös asztalokon kell majd dolgozniuk.

Az Egyesült Államokban elbocsátott alkalmazottak végkielégítést, a következő hat hónapra szóló egészségbiztosítás és egy harmadik fél által nyújtott karrier-támogatást kapnak. A támogatás az Egyesült Államokon kívül is hasonló lesz, áll a levélben, figyelembe véve a helyi munkaügyi törvényeket.

Via

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid