2005-ben még kinevette a Samsung az Android kitalálóját

0

Gondoltad volna, hogy az Android történetének legelején nem a Google, hanem a Samsung volt az első, aki érdeklődött a rendszer iránt? De sajnos nem éltek a lehetőséggel, sőt…

Az okostelefonok már jó ideje meghatározzák az életünket, de nem mindig volt ez így. A legnagyobb áttörést az Apple érte el, amikor 2007-ben bemutatták az iPhone-t, és ez alapjaiban határozta meg az okosmobilok fejlődésének az irányát. Persze az Android története ennél jóval korábbra nyúlik vissza.

Az Android projekt 2003-ban indult, de sajnos hamar elfogyott a pénz. Így végül az ötletgazda, Andy Rubin kénytelen volt elgondolkozni azon, hogy bevonnak egy nagyobb céget is a fejlesztésbe. Persze nem a Google volt az első kiszemelt, hanem a Samsung. Így hát fogták magukat, és 2005-ben a teljes 8 fős csapat elutazott Dél-Koreába, hogy meggyőzzék a cég vezetőit a fejlesztésükről. De mint már említettük, akkor még nem volt kiforrott az okostelefon piac, és így a Samsungot nem érdekelte a dolog, sőt szinte ki is nevették őket!

Andy Rubin a következőképpen emlékszik a Samsung válaszára:

“You and what army are going to go and create this? You have six people. Are you high?” is basically what they said. They laughed me out of the boardroom. This happened two weeks before Google acquired us.

Lefordítva: [highlight]“Mégis milyen csapattal akarod te ezt megcsinálni? Hat embered van. Be vagy lőve?” – nagyjából ezt mondták. Kinevettek a tárgyalóban.  Ez két héttel azelőtt történt, hogy a Google megvett minket.[/highlight]

Nemsokkal ezután a Google egyik alapítója, Larry Page is találkozott Andy Rubin-nal. Nagyon tetszett neki az ötlet, és így végül meg is vásárolták az Androidot.

Google Android

Valószínűleg azóta már nagyon megbánta a Samsung az esetet, de hát nincs mit tenni. Persze így is ők uralják az Androidos mobilok piacának 65%-át, ami hatalmas siker, de azért érdekes belegondolni abba, hogy hogyan alakult volna a történet, ha máshogy döntenek.

Phonearena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid