3 évig a HTC gyárthatja a Nexus mobilokat

6

Azzal már egy ideje tisztában vagyunk, hogy a Google idei Nexus mobiljait a HTC fogja gyártani, de egy most megjelent pletyka szerint a két cég megállapodása ennél hosszabb távú is lehet.

A HTC annak idején az első cég volt, aki leszerződött a Mountain View-i óriással egy Nexus One nevű referenciamobil legyártására, amely az Android színe-javát volt hivatott bemutatni. Most, 2016-ban a Nexus készülékcsalád túl van már néhány jól és kevésbé jól sikerült mobilon és tableten, de történetében először hosszú távon is elkötelezheti magát egy gyártó mellett.

HTC Nexus 0

HTC Nexus One

A szériát idén két mobillal indítja a HTC, egy 5 colos és egy 5.5 colos darabbal. Ezekről még túl sok érdemi specifikáció nem derült ki, csak a méretük. Tablet fronton viszont még ennél is kevesebb információval rendelkezünk. 2015-ben nem került forgalomba Nexus névvel fémjelzett táblagép, és a HTC-vel kapcsolatos pletykában is csak mobiltelefonokról esik szó, ami talán azt is jelenheti, hogy a Google huzamosabb ideig szüneteltetni akarja a tabletek gyártását.

Huawei-Nexus-6P-hivatalos-4

Mindenesetre nehéz dolga lesz a HTC-nek, ugyanis a Huawei által készített Nexus 6P nagyon magasra tette a lécet, és az LG Nexus 5X fogadtatása is pozitív volt. Viszont jó látni, hogy a borzalmas februári bevételeik mellett vidámabb témájú cikkekben is feltűnik a márka.

PhoneArena, borítókép: dbrand

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu egyik legújabb és legfiatalabb szerkesztője.

NapiDroid