7 meglepő tény a Google-ről!

0

Mindenki ismeri a világ egyik legjelentősebb vállalatát, de van pár érdekes tény, amiket valószínűleg még nem hallottál!

1. Ha meghal egy Google dolgozó, akkor a családja még 10 évig kapja a fizetése felét.

2. Manapság nagyon adnak a Google kezdőlapjának a kinézetére, de ez nem mindig volt így: 2001-ig még középre sem volt igazítva a Google-logó, mivel az alapítók nem ismerték a honlapok HTML nyelvét.

3. A Google keresések 15%-ában olyan kifejezést használnak, ami még sohasem fordult elő korábban.

google-default

4. 2013-ban 5 percre leállt a Google összes szolgáltatása, és ennek hatására 40%-kal lecsökkent a világ internetforgalma.

5. A Google kecskéket bérel. Igen, jól olvastad, így oldják meg a fűnyírást. Ez rendkívül környezetbarát, és sokkal szebb látványt nyújtanak, mint a fűnyírók. Egyébként 200 kecskéről van szó pásztorral és kutyával.

goats

6. Saját dinoszaurusza van a Google-nek. Sok az érdekes látnivaló a Google főhadiszállásán, de az egyik legmenőbb a Stan névre hallgató T-Rex csontváz, ami egy a közelben talált valódi dínó maradványinak a másolata.

googleplex-t-rex

7. A Google kutyabarát, mivel vannak saját céges kutyái, és a dolgozók is bármikor behozhatják kedvencüket. Persze a macskákra ez már nem vonatkozik, ők nem illenek bele a vállalati kultúrába. Az indoklás röviden: “Szeretjük a macskákat, de egy kutyás cég vagyunk.”

google-dog

 forrás 1, forrás 2

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid