8 dolog, amiben jobb a Galaxy S5, mint az iPhone 5S

0

Nincs jó válasz arra a kérdésre, hogy a Samsung vagy az Apple csúcsmobilja jobb-e. Mi sem kívánunk ítéletet mondani, de van pár olyan képesség, amiben egyértelműen veri a Galaxy S5 a legújabb iPhone-t.

1. Vízállóság

Nagy előnye a Galaxy S5-nek az iPhone 5S-sel szemben, hogy vízálló. A Samsung csúcsmodellje IP67-es tanúsítvánnyal rendelkezik, azaz teljes mértékben porálló, és mérsékelten vízálló. Ez kb. azt jelenti, hogy akár egy homokvihar sem árt neki, illetve zuhanyzás közben is simán használható. Búvárkodni azért ne menjünk vele…

2. Kamera

Az S5 kamerája 16 megapixeles, a legújabb iPhone-ban pedig csak 8-as van. Persze nem ez az egyetlen különbség ezen a téren, mivel a Samsung több extrát kínál. Ott van például a szelektív fókusz, illetve az HDR fotók élő előnézeti lehetősége. És ez még nem minden, mivel 4K-s videókat is készíthetünk. Persze egyelőre nem igazán megyünk sokra egy 3840×2160 pixeles felvétellel, ez inkább csak parasztvakítás.

Samsung-Galaxy-S5-kamera

3. MicroSD bővítési lehetőség

Mostanában egyre fontosabb a nagy belső tárhely az okostelefonoknál, így nem árt a bővíthetőség sem. Az iPhone 5S-ből van 64GB-os modell, ami már elég jó, de ez nem bővíthető, míg a Galaxy S5 akár egy 128GB-os kártyát is befogad.

4. Privát és gyerek üzemmód

Ha fontos az adataink védelme, akkor tudjuk értékelni az S5 privát módját, amivel csak mi férhetünk hozzá a fényképeinkhez és más személyes dolgainkhoz. Emellett gyerek módot is kapunk, ami lekorlátozza a telefon bizonyos funkcióit, és ekkor csak a kicsiknek való alkalmazások és funkciók lesznek elérhetőek.

5. Energiatakarékos mód

Nagyon hasznos funkció az energiatakarékos mód, amit ha bekapcsolunk, akkor 10%-os töltöttséggel is akár 24 óráig kihúzza a telefonunk. Ezt úgy éri el a készülék, hogy a kijelző átvált monokrómba, és csak a lényegesebb funkciók működnek (pl. SMS, telefonhívás).

samsung-galaxy-s5-ultra-power-saving-mode

6. Cserélhető akkumulátor

A Galaxy S5-nél van arra lehetőségünk, hogy ha lemerül az akkumulátor, akkor csak előkapunk egy tartalékot és kicseréljük. Akkor is hasznos ez a képesség, ha tönkremegy az akksi, mivel nem kell a szervizbe vinni, csak elég venni egy újat, és házilag megoldható a dolog. Az iPhone 5S-nél nincsenek ilyen lehetőségek.

7. Super AMOLED kijelző

Ha nem nézzük a méretbeli különbségeket (mindenkinek más a megfelelő), akkor is érdemes megemlíteni a Galaxy S5 Super AMOLED kijelzőjét, ami még mindig az egyik legszebb a piacon, ráadásul automatikusan igazodik a képe a fényviszonyokhoz a legtökéletesebb látvány érdekében.

samsung-galaxy-s5-iphone-5s

8. Pulzusmérő

A legtöbb ember nem veszi nagy hasznát egy mobilban a pulzusmérőnek, de vannak olyanok is, akiknek szinte elengedhetetlen a sportoláshoz. Így tehát nem elhanyagolható ez a funkció sem.

samsung-galaxy-s5-bor

Persze az igazsághoz hozzátartozik, hogy az iPhone 5S már fél éve kint van a piacon, ami elég hosszú idő, ha a mobilok fejlődéséről van szó. Ráadásul neki is vannak előnyei az S5-tel szemben, ilyen például a 64 bites processzor.

Androidauthority

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid