8 magos Galaxy S5 klón szemtelenül olcsón!

1

Alig hogy bemutatták a Galaxy S5-öt, szinte azonnal előkerült az első klón a GooPhone jóvoltából. A kínai gyártónak nem ez az első ilyen próbálkozása, már elég sok csúcsmobilnak készítették el a hasonmását, volt már például Note 3 kinézetű készülékük is.

gs5-clone

GooPhone S5 külsőleg szinte teljesen megegyezik a Samsung csúcsmobiljával, ami vagy tetszik valakinek, vagy nem. Ha pedig a hardvert nézzük, akkor semmi szégyenkezni valója nincs a kínai másolatnak. A sebességért egy 8 magos 2GHz-es MediaTek 6592-es processzor felel, ami elég jól hangzik, és ehhez társul még 2GB RAM és 32GB háttértár. A kijelző egy 5 colos full HD darab, ami IPS technológiát használ, tehát ebben sem kell szégyenkeznie a készüléknek. Van még egy 13 megapixeles hátsó kamera LED villanóval és egy 5 megapixeles frontkamera.  Az akkumulátor 2800mAh-s, akárcsak az eredeti S5-ben, ráadásul támogatja a dualSIM-et is. Van természetesen 802.11b/g/n Wi-Fi és 3G is, a szoftver pedig egy Android 4.2-es Jelly Bean.

A Goophone S5 tervezett ára 300 dollár, ami töredéke az eredeti Samsung Galaxy S5-nek, így tehát nem is akarja felvenni vele a versenyt. Nincs ujjlenyomat olvasó és pulzusmérő sem, de ettől még megállhatja majd a helyét a saját árkategóriájában. Egyelőre még nem kapható a másolat, és valószínű, hogy még a gyártását sem kezdték meg, de nem kizárt, hogy pár hónapon belül valós készülék legyen belőle. Ha pedig nem olyan fontos, hogy Galaxy S5 kinézetű mobilunk legyen, akkor hasonló árban, és hasonló specifikációval már elég sok ilyen kínai készülék kapható.

 

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid