Hivatalos az Android Go rendszerű Motorola Moto E6i

0

Mivel nem mindenkinek van igénye méregdrága csúcstelefonokra, főleg a jelenlegi helyzetben, így érdemes azt is szemmel tartani, hogy mi zajlik az alsóbb árszegmensekben. Azoknak, akik olcsó de jól működő mobilra vágynak, a legjobb választás egy Android Go rendszert futtató készülék lehet, mivel a kifejezetten olcsó vasra fejlesztett szoftver a legegyszerűbb hardveren is remekül fut. A frissen debütált Motorola Moto E6i is egy ilyen készülék, ráadásul még aránylag kompakt méretűre is sikeredett, bár az árcéduláját mintha kicsit elírták volna…

A telefon természetesen nem egy atomerőmű, működését egy Unisoc Tiger SC9863A lapkakészlet biztosítja, a futtatott operációs rendszer pedig Android 10 (Go Edition). A szoftver tökéletesen működni fog 2 GB RAM mellett is, amelyhez 32 GB háttértár jár, de természetesen van bővítési lehetőség.

A Motorola Moto E6i képernyője 6,1 hüvelykes, HD+ felbontású, felső részén pedig egy csepp alakú szenzorsziget található, ide szerelték az előlapi 5 megapixeles kamerát. A hátoldalon az ujjlenyomat-olvasó mellett még két további képrögzítő egységet találunk, az elsődleges egy 13 megapixeles szenzor, amelyet egy 2 megapixeles mélységérzékelő segít.

 

A belépőszintű hardver energiaéhségét egy 3000 mAh kapacitású akkumulátor igyekszik kielégíteni, amelyet a kissé elavult micro USB csatlakozón keresztül tudunk tölteni, maximum 10 wattos sebességgel. Legalább a fülhallgató kimenet nem maradt le a készülékről, amelyet szürke és rózsaszín árnyalatokban szerezhetnek be az érdeklődők.

A Moto E6i – ami lényegében nem más, mint egy újracsomagolt Moto E6s (2020) más operációs rendszerrel és lapkakészlettel – nagyjából 205 dollárnak megfelelő helyi valutáért kapható a Motorola brazíliai weboldalán. Egyelőre nincs tisztázva, hogy milyen piacokon lesz még kapható a készülék, ha ugyan forgalomba kerül másutt. 205 dollár (~ 60 506 Ft) húzós kicsit egy belépőszintű mobilért, de Braziliában legendásan drágák a műszaki cikkek, miközben a fizetések nem valami fényesek, például egy lemezes Playstation 5 náluk 255 ezer forintnak megfelelő ottani pénzbe kerül, miközben a minimálbér még a 60 ezret, tehát cikkünk tárgyának vételárát sem éri el…

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid