Felére zuhant a Nokia piaci részesedése Európában

0

A Huawei és a Honor összeomlása óriási űrt hagyott maga után az európai telefonpiacon, amelyet mondanunk sem kell, a konkurens gyártók igyekeztek minél hamarabb betölteni. A helyzetből a legtöbben képesek voltak profitálni, a Xiaomi, a OnePlus, az Oppo, illetve a hozzájuk tartozik Realme is hasznot húzott a szituációból, de úgy látszik, a HMD Global által futtatott Nokia nem volt erre képes.

A Counterpoint Research egyik elemzője elárulta a SuomiMobili-nek, hogy a Nokia telefonok mindössze 2 százalékát tették ki az európai okostelefon-piacnak, az eladott mobilok száma pedig a felére csökkent az előző év azonos időszakához képest. Az értékesített telefonok pontos számát nem hozták nyilvánosságra, de anno a Counterpoint 1,7 millió eladott Nokia készülékről számolt be 2020 első negyedévére vonatkozólag. Ha tényleg csak feleannyira voltak kelendőek a Nokia telefonok, akkor Európában nagyjából 800-850 ezer okostelefonon sikerült túladniuk a januártól márciusig tartó időszak alatt.

Érdemes megemlíteni, hogy ezen idő alatt nem igazán röpködtek az újonnan bemutatott Nokia készülékek, egyetlen új mobilt lepleztek le, és az alacsonyabb kategóriában futó Nokia 1.4 nem igazán tartozik az érdekesebb ajánlatok közé. A gyártó a belépőszintű és középkategóriás újdonságait a jelenleg is tartó második negyedévre tartogatta. Hogy aztán ezekkel mire megy a Nokia, majd csak a júliusban megjelenő következő jelentésből tudjuk meg.

A HMD Global Nokiája nem a brutális hardverrel vagy a félelmetes kamerákkal próbálja elnyerni a felhasználók, illetve a potenciális vásárlók kegyeit. Az ő varázslatuk a hosszan tartó és rendszeres szoftverfrissítésben, illetve a készülékeik által biztosított komoly üzemidőben keresendő, a gyártó inkább ezekre a szempontokra fókuszál, amikor okostelefont fejleszt. A kérdés már csak az, vajon mennyire jön majd be ez a gondolkodás az európai vásárlóknak? Semmiképp sem érdemes temetni a brandet, mert állítólag vannak még érdekességek a tarsolyukban, példának okáért a Nokia X50 kapcsán napvilágot látott értesülések is elég bizalomgerjesztők.

Forrás: NokiaMob via PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid