A Huawei egy tok segítségével tenné 5G kompatibilissé a 4G-s mobiljait

0

A Huawei jelenleg nem használhat 5G technológiákat a készülékei gyártásakor a rájuk kiszabott kereskedelmi tiltások miatt. Ez persze nem szegte a vállalat kedvét, ami folyamatosan igyekszik megoldást és kibúvót találni ezekre a korlátozásokra. Az LTE modemmel szerelt Huawei készülékeket állítólag egy nem mindennapi megoldás révén szeretnék 5G-képessé tenni, a hírek szerint egy olyan tokon dolgoznak, ami biztosítaná az új generációs hálózatok támogatását a felhelyezést követően.

A hírek egy ismert és megbízható kínai szivárogtatótól származnak, aki úgy tudja, hogy a vállalat egy olyan megoldáson dolgozik, ami egy tok felszerelését követően képessé tenné az adott készüléket arra, hogy az 5G hálózatokra csatlakozzon.

A szivárogtató szerint ez a koncepció korántsem lesz olyan hatékony, mint egy integrált 5G modem, de a semminél mindenképpen jobb volna, hiszen a Huawei számára jelenleg nem túl sok lehetőség áll rendelkezésre. A cég természetesen nem osztott meg semmilyen hivatalos információt a tokkal kapcsolatban, nem erősítette vagy cáfolta meg annak bevezetését.

A híreket publikáló szivárogtató képeket is megosztott a tokról, ami szemlátomást igazodik a Huawei P50 készülékek dizájnjához, legalábbis a nagyméretű kamera kivágás erre utal.

A fotókon sima szürke árnyalatban pompázik a spéci tok.

Persze egyelőre nem lehet teljesen biztosan kijelenteni, hogy ez a kiegészítő valóban meg fog jelenni, ugyanakkor azt sem vethetjük el, hogy a Huawei valóban dolgozik egy efféle megoldáson. Mióta az amerikai kormányzat tiltás alá vette a céget, azóta vélhetően többféle ötlet is megfordult a vezetők és a mérnökök fejében, amivel az őket sújtó áldatlan állapoton próbálnának enyhíteni.

Forrás: HuaweiCentral

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid