4 colos kijelzővel debütált a Cubot Pocket

0

Mivel manapság a legtöbben már teljesen beköltöztek az okostelefonjaikba – sokaknak nincs is más számítástechnikai eszköze -, teljesen érthető, hogy óriási az igény a méretes megjelenítővel szerelt készülékek iránt. Munkaeszköz, hordozható konzol, mini mozi – egy mobil manapság egyszerre tölti be ezeket a szerepeket. Azonban akadnak páran, akik szívesen vennének egy kompakt modellt is ebben a phablet-dömpingben, őket szólítja meg a Cubot Pocket.

Az okostelefon kijelzője csupán 4 colos, felbontása pedig qHD+, vagyis 1080×540 pixel. A panel típusát nem tisztázza a gyártói adatlap, de valószínűleg egy szimpla IPS LCD megoldásról van szó.

A készülék formaterve mindenesetre megragadja a tekinteteket, kicsit olyan, mintha a különböző luxusgyártók készülékeit akarná megidézni, egyszerre megkapó és elegáns. Szerencsére azért az ára nem a Vertu mobilokéhoz mért…

A Cubot Pocket belsejében szerény, de azért használható hardver teljesít szolgálatot, amelyet a négymagos Unisoc Tiger T310 processzor, 4 GB RAM és 64 GB háttértár testesít meg. Az okostelefon hátoldalán egy 16 megapixeles kamera foglal helyet, nincsenek társszenzorok, ezzel az egyetlen modullal kell beérni.

Az előlapi képrögzítő egység 5 megapixeles fotókat készít. Adatkapcsolati téren egészen jól felszerelt a Cubot Pocket, amely a szokásos kétsávos Wi-Fi és Bluetooth 5.0 mellett biztosítja az NFC-t is, ami nem csupán mobilfizetésre, hanem egyéb funkciókra is használható. A készülék nem kompatibilis az 5G hálózatokkal, viszont a belsejében lévő LTE modemnek nem okozna gondot egyetlen magyarországi telekommunikációs frekvencia sem.

A kompakt újdonság burkolata alatt egy 3000 mAh kapacitású akkumulátor található, gyorstöltésről nincs szó a készülék adatlapján. A Cubot Pocket Android 11 operációs rendszert futtat, ami nem éppen a legfrissebb, de legalább nincs teleszemetelve bloatware-rel, vagyis kéretlen/felesleges alkalmazásokkal, teljesen gyári felületet kapunk. A mobil júniusban kerül forgalomba, de a Cubot hivatalos AliExpress oldalán már listázzák a készüléket, 253 dolláros indulóáron.

Forrás: GizChina

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid