Kínán kívül is megjelent az Oppo Reno 8 széria

0

Két készülékkel lépett ki a nemzetközi piacra az Oppo Reno 8 sorozat, az egyik az alapmodell, másik pedig a Pro variáns. Hogy a helyzet ne legyen egyszerű, az utóbbi a kínai piacon futó Reno 8 Pro+ megfelelője, az előbbi pedig a kínai Reno 8 valamelyest frissített változata. A telefonok egyelőre Indiában jelentek meg, de bízunk benne, hogy Európába is el fognak jutni. Fussunk végig a jellemzőkön!

Oppo Reno 8 Pro

A két készülék közül nyilván ez a vonzóbb, már csak azért is, mert a belsejében egy módosított Dimensity 8100-Max lapkakészlet teljesít szolgálatot. Ez egy 5 nanométeres konstrukció, amely négy Cortex-A78 és négy Cortex-A55 magot tartalmazó CPU-t, valamint egy Mali-G610 MC6 GPU-t fog munkára.

A képfeldolgozó chip szerepét az Oppo házon belül fejlesztett MariSilicon X modulja tölti be, amely 18 teraflopos számítási teljesítményre képes, mindezt 20 bites dinamikatartománnyal.

A megjelenítő 6,7 hüvelykes, 2412 x 1080 pixeles felbontással, 120 Hz-es képfrissítési rátával, valamint HDR10+ támogatással. A hátoldalon egy 50 megapixeles Sony IMX766 kamera található, amelyet egy 8 megapixeles, ultraszéles látószögű Sony IMX355, valamint egy 2 megapixeles makró egység egészít ki.

Az előlapi kamera egy kivágásba került, az alkalmazott érzékelő egy Sony IMX709, a felbontás pedig 32 megapixel. A Pro modell kapcsán még talán említést érdemelhet a sztereó hangszórópáros, az X-tengelyű rezgőmotor és a 80 wattos gyorstöltést támogató, 4500 mAh kapacitású akkumulátor.

A mobil Android 12 alapokra fejlesztett ColorOS 12.1 rendszert futtat. Az Oppo Reno 8 Pro első körben az indiai vásárlóközönség számára lesz elérhető, a forgalmazás már megkezdődött, 227 ezer Ft-nak megfelelő rúpiát kérnek el a 8/256 GB-os konfigurációért, de van egy kiszerelés 12 GB RAM-mal is. Hogy más régiókban mikor és mennyiért lesz kapható a készülék, az egyelőre egy nyitott kérdés.

Oppo Reno 8

Az alapmodell belsejében Dimensity 1300 teljesít szolgálatot, ez egy 6 nanométeres gyártási eljárással készülő, azonos CPU kiépítéssel, plusz egy Mali-G77 MC9 grafikus gyorsítóval kiegészített konstrukció. Az operatív memória fixen 8 GB, belső tárhely kapacitása pedig 256 GB, egyébiránt ez egy villámgyors, UFS 3.1 típusú tárhely. A belső tárhely egy részét az Android 12-n alapuló ColorOS 12.1 foglalja el.

A Reno 8 megjelenítője 6,4 hüvelykes, szintén AMOLED technológiára épül, a felbontás Full HD+, a képfrissítési frekvencia pedig 90 Hz. A készülék ugyanazokat a kamerákat kapta, mint a Pro modell, és ugyanúgy egy 4500 mAh-s akkumulátorból nyeri a működéshez szükséges energiát.

A 80 wattos SuperVOOC gyorstöltés képes mindössze 11 perc alatt 50 százalék letölteni a telepet. Az Oppo Reno 8 192 ezer Ft-nak megfelelő helyi valutáért lesz kapható július 25-től Indiában, a további régiókban történő forgalmazásról egyelőre nincs információ.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid