A Samsung már tovább frissítheti a mobiljait, mint az Apple

0

Az Apple eddig híres volt arról, hogy hosszú támogatási időt biztosít a telefonjaira és más készülékire, konkrét években mért ígéretet azonban sosem tettek. Most egy friss jogszabály viszont erre kötelezte a vállalatot.

A brit hatóságok arra kötelezték az Apple-t, hogy adja meg, hogy minimum hány évig kívánja frissíteni az iPhone-ok szoftverét. Az almás vállalat erre válaszul 5 évet adott meg (konkrétan az iPhone 15 Pro Max modellre), ami nem éri el a Samsung és a Google szintjét, utóbbi két gyártó ugyanis már 7 év támogatást ígér a csúcsmodelljei mellé.

Persze az Apple esetében ez egyáltalán nem azt jelenti, hogy ha letelik az 5 év, akkor vége a támogatásnak és nem lesz több frissítése. Ez csak egy minimum, vagyis semmi sem akadályozza meg a gyártót, hogy 6, vagy akár 7 évig is frissítsen, biztosra azonban ezt nem ígérik, ellentétben az androidos vállalatokkal.

A gyakorlatban egyébként 5-7 év szokott lenni a szoftveres támogatás az Apple-nél (5 nagy iOS verziófrissítés a leggyakoribb, legalábbis az elmúlt időszakban kifutott modellek ennyit kaptak). Mivel a Samsung és a Google is nem csak kisebb frissítéseket biztosít 7 évig, hanem a nagy Android verziókat is, ezért valóban előfordulhat, hogy a jelenlegi generációs csúcsmobilok, vagyis például egy Galaxy S24 vagy egy újabb Pixel telefon, tovább lesz frissítve, mint az új iPhone-ok.

Ahhoz képest, hogy néhány évvel ezelőtt az androidos telefonok esetében 2-3 nagy verziófrissítésre lehetett számítani, elég sokat változott a világ, és nem csak felzárkózni sikerült az Apple-höz, hanem még túl is licitálták az almás vállalatot.

Via

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid