Hivatalos a Honor V Flip

0

A Honor szóvivői korábban azt nyilatkozták, hogy csak akkor dobnak piacra flip kialakítású, hajlítható kijelzős okostelefont, ha valóban különleges lesz az általuk létrehozott készülék. 2024 nyaráig kellett várniuk azoknak, akik ilyen mobilra vágytak a gyártó jóvoltából, de most befutott a Honor Magic V Flip. És hogy az újdonság valóban különleges lett-e? Az alábbiakban megpróbálunk erre a kérdésre is választ adni.

A telefon egyik érdekessége a 4 hüvelykes LTPO OLED fedőképernyő. A kívülre szerelt megjelenítő 1092 x 1200 pixeles felbontást, 120 Hz-es adaptív képfrissítési frekvenciát, valamint 1600 nites maximális fényerőt biztosít 2160 Hz-es PWM sötétítés mellett.

A szoftver igyekszik kihasználni a nagyobb képátlót azáltal, hogy a jobb méretezés értelmében az olyan tartalmakat, mint amilyenek maguk az alkalmazások, 16:9-es módban jeleníti meg, illetve a külső panel támogatja a vízszintes osztást is a videók megtekintéséhez, az alsó részen található vezérlőpanel segítségével.

Ha az olvasottakat hirtelen nem érted, az alábbi képek segíthetnek. Azokon jól látható, hogy az okostelefon miként használja ki a külső képernyő méretét és formai kialakítását.

A Honor Magic V Flip belső részére egy 6,8 hüvelykes LTPO OLED panel kerül, amely Full HD+ felbontással, 21:9 képaránnyal és szintén 120 Hz-es adaptív képfrissítéssel bír. A belső kijelző 3000 nites maximális fényerőre képes, hozza a BT.2020 színskála 92%-át, és Dolby Vision tanúsítvánnyal is rendelkezik.

Amikor összecsukjuk a készüléket, a két rész között nem lesz rés, tehát a mobil teljesen összezárul, ebben az állapotában 14,89 mm a vastagsága, kinyitva pedig mindössze 7,5 mm. Az okostelefon hajlíthatóságát egy házon belül fejlesztett zsanérmechanizmus biztosítja, amely alumínium kerettel bír és könnyű acéllemez elemekből áll.

A mobil meghajtásáról Snapdragon 8+ Gen 1 lapkakészlet gondoskodik, amely mellé a kiszereléstől függően kerülhet akár 16 GB RAM és 1 TB háttértár is. De egyébként azok sem járnak rosszul, akik a legolcsóbb konfigurációt választják, mert már abban is 12 GB operatív memória és 256 GB belső tárhely van. A hardver által termelt hőt egy folyadékhűtéses gőzkamra igyekszik csillapítani, amely 2300 mm²-es hőelvezető felülettel is ki lett egészítve.

A Honor Magic V Flip hátoldalára Sony IMX906 szenzorral szerelt, 50 megapixeles elsődleges kamera került, a szenzor 1/1,56 hüvelykes, az előtte lévő lencse rekeszértéke pedig f/1,9, a modul egyébként optikai képstabilizátorral is fel lett vértezve. A kamerakészlet másik tagja egy 12 megapixeles ultraszéles látószögű egység, amely makró objektívként is használható. Az előlapra 50 megapixeles kamera került, amelynek lelke szintén Sony gyártmányú érzékelő, egészen pontosan az IMX816.

Az okostelefon már a legelső bekapcsolást követően biztosítja az Android 14 operációs rendszer minden funkcióját, amelyet a MagicOS 8.0 interfész jóságai egészítenek ki. A készülék energiaellátásáról egy 4800 mAh kapacitású akkumulátor gondoskodik, amely támogatja a 66 wattos gyorstöltést.

A Honor Magic V Flip fekete, fehér, rózsaszín és egy limitált, csillogó zöld változatban kerül forgalomba. A belépő konfiguráció, tehát amelyikben 12 GB RAM és 256 GB háttértár szolgál, helyi pénzből átszámítva nagyjából 253 ezer forintba kerül. Egy power user valószínűleg a 16 GB RAM-mal és 1 TB háttértárral szerelt kiszerelést választaná, neki 303 ezer forintnak megfelelő jüannal fog megrövidülni az egyenlege. Nemzetközi értékesítésről egyelőre nem esett szó.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid