Bemutatták a Honor MagicPad 2 és Pad 9 Pro táblagépeket

0

A Honor nem csupán vadonatúj hajlítható okostelefonokkal jelentkezett nemrégiben, hanem két táblagépet is leleplezett. Az egyik a MagicPad 2, amely 12,3 colos OLED megjelenítővel és Snapdragon 8s Gen 3 lapkakészlettel bír, a másik pedig a Pad 9 Pro, amelynek borítása alá Dimensity 8100 chipet szereltek, és elsősorban távoktatásra szánják.

Honor MagicPad 2

A korábbi MagicPad 13 LCD paneljét egy OLED megoldás váltja, ami mondanunk sem kell, óriási előrelépés. Az új, 10 bites panel támogatja a 144 Hz-es képfrissítési rátát, a felbontása pedig 3000 × 1920 pixel. A kijelző maximális fényereje elérheti az 1600 nitet. A megjelenítő támogatja a 4320 Hz-es PWM sötétítést, illetve TÜV Rheinland tanúsítványt is kapott, mert kíméli a szemet az alacsony kékfény kibocsátása és a villódzásmentes működése révén.

A táblagép mindössze 5,8 mm vastag és kisebb méretű, mint az első MagicPad, ugyanakkor a Honor nem módosította a 10 050 mAh kapacitású akkumulátort, amely támogatja a 66 wattos gyorstöltést vezetéken keresztül. Szintén változatlan a készülékre szerelt 13 megapixeles hátlapi és 9 megapixeles előlapi kamera is.

A MagicPad 2 már az első bekapcsolást követően Android 14 operációs rendszerrel fogadja új tulajdonosát, aki még a MagicOS 8.0 extráit is kihasználhatja egy rakás mesterséges intelligencia funkció mellett, amelyeket a Qualcomm lapkakészlete tesz lehetővé. A táblagép támogatja a Bluetooth 5.3 és a Wi-Fi 6 szabványokat és a gyártó legújabb érintőtollával, a Magic Pen 3-mal is kompatibilis.

A készüléket összesen nyolc hangszóróval szerelték fel, és IMAX Enhanced audio- és videóminősítést is kapott. Az újdonságból sajnos nem értékesítenek majd mobilhálózati modemmel szerelt változatot, szóval ha úton leszel, kelleni fog a telefonod is, hogy azzal oszd meg rá a netet.

A Honor MagicPad 2 fehér, fekete és ciánkék árnyalatokban kerül forgalomba, egyelőre csak Kínában, ahol 8/256, 12/256, 16/512 GB-os, illetve egy 16 GB RAM-mal és 1 TB háttértárral szerelt változatban értékesítik. A legolcsóbb konfiguráció már helyi pénzből átszámítva 143 ezer forintért is hazavihető, a legdurvább összeállítás pedig 208 ezer forintnak megfelelő jüant kóstál. A készüléket már elő lehet rendelni a Honor kínai online üzletéből, a nyílt értékesítés pedig július 19-én indul. Nemzetközi árusításról egyelőre nem esett szó, de azért reméljük, hogy hozzánk is eljut a készülék, mert nagyon jó ajánlatnak tűnik.

Honor Pad 9 Pro

A Honor Pad széria elsősorban azoknak kínál alternatívát, akik megfizethető táblagépet szeretnének vásárolni tanuláshoz. A Pad 9 Pro 12,1 hüvelykes IPS LCD megjelenítővel lett felszerelve, amely támogatja a 144 Hz-es képfrissítési rátát, felbontása pedig 2560 x 1600 pixel. A táblagép érdekessége, hogy a Honor két különböző megjelenítővel is kínálja: az egyik a normál, a másik pedig egy kékfény- és villódzás ellen védő bevonattal szerelt változat.

A készülék az elődjéhez képest kisebb méretekkel bír, és mivel a megjelenítő képátlója nem változott, a kijelző körüli keretek lettek vékonyabbak. Szintén jó hír, hogy a táblagép belsejében lévő akkumulátor kapacitása közel 20 százalékkal nőtt, így most 10 050 mAh-s.

A már említett 5 nm-es MediaTek Dimensity 8100 lapkakészlet mellé kiszereléstől függően 8 vagy 12 GB RAM kerül az összeszerelés során, fixen 256 GB háttértár mellé. A készülék szintén MagicOS 8.0 rendszert futtat, akárcsak társa. A Pad 9 Pro a fokozott produktivitás érdekében kompatibilis a Magic Pen 3 stylusszal, és lehet hozzá vásárolni billentyűzetes tokot is. Képrögzítési célra kapunk egy 13 megapixeles hátlapi, valamint egy 5 megapixeles előlapi kamerát.

A Honor Pad 9 Pro már kapható a kínai piacon, ahol az érdeklődők szürke és kék árnyalatban pompázó változatok közül választhatnak. A vételár helyi pénzből átszámítva 109 ezer forintról indul, de ha a védőbevonattal szerelt modellt szeretné valaki beszerezni, akkor egy nagyjából 10 ezer forintos felárral kell számolnia. Mivel a gyártó a két korábbi Pad modellt is értékesítette Európában, valószínűleg ez a készülék is eljut majd hozzánk.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid