Megérkezett a Xiaomi MIX Flip is

0

Flip kialakítású hajlítható okostelefont eddig még nem dobott piacra a Xiaomi, de most végre megérkezett a MIX Flip, amely első próbálkozásnak egészen rendkívüli. Nagyméretű külső képernyő, hasonlóan méretes kapacitású akkumulátor és összességében véve kiváló specifikációk jellemzik az újdonságot.

Az okostelefon fedőképernyője simán versenybe állítható a Motorola RAZR+ 2024-ével, hiszen 4,01 hüvelykes, 120 Hz-es AMOLED panelt használ, 1392 x 1208 képpont a felbontása, és gyakorlatilag az egész fedlapot elfoglalja. A gyártó az “All Around Liquid” fantázianevet adta a külső megjelenítőnek, amely 16:9 képaránnyal képes az alkalmazások teljes értékű futtatására, de a widgetek elhelyezésének sincs akadálya.

Habár az okostelefon energiaellátását biztosító 4780 mAh-s akkumulátornál léteznek már nagyobbak a flip kategórián belül is, azért az vitathatatlan, hogy mégiscsak egy méretes darab, és az sem megvetendő, hogy támogatja a 67 wattos gyorstöltést.

A show valódi sztárja azonban kétségkívül a 6,86 hüvelykes, 120 Hz-es hajlítható LTPO AMOLED képernyő, amely szintén támogatja a 120 Hz-es képfrissítési rátát. Felbontása 2912 x 1224 pixel, maximális fényereje pedig elérheti a 3000 nitet.

A készülék meghajtásáról Snapdragon 8 Gen 3 lapkakészlet gondoskodik, amelynek hűtését egy 3500 négyzetmilliméteres gőzkamrás konstrukció végzi.

Az okostelefon hátlapi kamerái a külső képernyőbe vannak ágyazva, mindkettő 50 megapixeles. Az elsődleges képrögzítő egység egy f/1,7 rekeszértékű lencse mögé került, pixelei 1,0 μm-esek, dinamikatartománya pedig 13,5 fokozatú.

A másik modul f/2,0 apertúrával, 46 mm-es fókusztávolsággal, azaz 2x zoommal bír. Lencserendszere lebegő kialakítást kapott, ami azt jelenti, hogy akár 9 cm-re is fókuszálhat. A mechanikus zsanérnak köszönhetően a Xiaomi MIX Flip-et 45 és 135 fok között bármilyen szögben megállíthatjuk, ami fotózásnál vagy videótelefonálásnál is jól jöhet.

A MIX Fold 4-hez hasonlóan ez a készülék is Android 14 operációs rendszerrel kezdi pályafutását, HyperOS felhasználói felülettel. A Xiaomi MIX Flip lila, fehér, fekete és egy különleges nejlonszálas kivitelben kerül forgalomba. Az okostelefont akár 16 GB RAM-mal és 1 TB háttértárral is meg lehet vásárolni.

A legolcsóbb konfiguráció 12 GB RAM-mal és 256 GB belső tárhellyel rendelkezik, ami kínai pénzből átszámítva nagyjából 296 ezer forintba kerül. Erről a mobilról is azt beszélték korábban, hogy akárcsak a MIX Fold 4, nemzetközileg is megjelenik majd, de ezt illetően egyelőre nem kaptunk hivatalos megerősítést.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid