A Samsung a jelenlegiektől “radikálisan eltérő” mesterséges intelligencia mobilokat fejleszt

0

A Samsung jelenlegi legfontosabb kulcsszava a mesterséges intelligencia. A dél-koreai gyártó az okostelefonok jövőjét is a mesterséges intelligenciában látja. A cég mobilos divíziójának vezetője szerint, habár a szoftvert már láttuk akcióban a Galaxy AI-nak köszönhetően, a hardver a jövőben radikálisan eltérhet attól, amit a Samsung jelenlegi készülékeinél megszokhattunk.

TM Roh, a Samsung Mobile Experience részlegének elnöke az Australian Financial Review-nak nemrég azt nyilatkozta, hogy divíziójuk kutatással és fejlesztéssel kapcsolatos törekvéseinek nagy része az úgynevezett mesterséges intelligencia mobilokra összpontosul. A dél-koreai gyártó rangos munkatársa nem árult el részleteket azzal kapcsolatban, hogy ezek milyenek lesznek, csupán annyit mondott, hogy radikálisan fognak különbözni mindentől, amit eddig a gyártótól láttunk. Hozzátette azt is, hogy a szóban forgó készülékek sokkal mobilabbak lesznek, de ez nem jelenti feltétlenül azt, hogy a méretükön csökkentenének, sőt, nagyobb képernyőt és több érzékelőt kaphatnak.

A mesterséges intelligenciával turbózott szoftverek képességeit illetően már most is van némi elképzelésünk, hiszen például a Galaxy S24 Ultra vagy a Galaxy Z Fold 6 az S Pen segítségével egy nagyjából felskiccelt vázlatból bármikor részletes képet tud formálni. A mesterséges intelligenciát azonban nem csupán képmanipulációra vagy generálására lehet használni, hangot, szöveget, videót és kvázi bármilyen háromdimenziós tartalmat készíthetünk vagy formálhatunk a segítségével.

A témához egyébként lazán kapcsolódik, hogy februárban a Deutsche Telekom egy alkalmazások nélküli okostelefon koncepcióját mutatta be a nagyérdeműnek, amelyen minden feladatot mesterséges intelligencia végez. Talán valami hasonlón dolgozik a Samsung is? A kérdésre egyelőre nem tudunk egyértelműen válaszolni, főleg, hogy a Samsung nem csupán a szoftvert, hanem a készülékek hardverét és külalakját is módosítani szeretné, mégpedig gyökeresen.

Visszatérve a Samsungra: a cég nem csupán az okostelefonok, de a tartozékok jövőjében is ott látja a mesterséges intelligenciát, hiszen a füleseit alkalmassá teszi arra, hogy valós időben fordítsanak az MI révén. Nyilván ehhez azért kelleni fog egy Galaxy AI funkciókra képes mobil vagy táblagép is. Aztán ott vannak még a hajlítható kijelzős mobilok, amelyek az egyedi kialakításuk révén biztosíthatnak olyan extrákat, mint amilyen a tolmács üzemmód.

Egyébként már most is vannak mesterséges intelligencia eszközök a piacon, de egyik sem lett túlzottan sikeres, ezért talán nem érdemes vizsgálni őket abból a szempontból, hogy milyenek lesznek a Samsung MI telefonjai. Valószínűleg olyan fába vágta a fejszéjét a dél-koreai gyártó, amibe korábban még senki, így aztán nem csoda, hogy a koncepció megvalósításához rengeteg kutatás és fejlesztés szükséges.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid