Feltűnt a színen a Samsung Galaxy A56, egy új, erősebb hardvert kap

0

Nemrég valaki tesztelt egy prototípust a Samsung munkatársai közül, amelynek belsejében egy eddig sosem látott lapkakészlet, az Exynos 1580 teljesített szolgálatot. A feltételezések szerint a szóban forgó okostelefon a Samsung Galaxy A56 lehet.

A teszteredmények ezúttal is a Geekbench adatbázisából származnak, valaki ugyanis arra használta a benchmark applikációt, hogy próbára tegye a Samsung Galaxy A56-ot. Konkrétan a szintetikus tesztalkalmazás adatbázisában nem szerepel a készülék neve, de szinte biztosak lehetünk abban, hogy a Galaxy A55 utódjáról van szó.

Az okostelefon burkolata alatt zakatoló Exynos 1580 az s5e8855 kódnevet viseli, az egymagos mérésekben 1046, a többmagos tesztekben pedig 3678 pontot szerzett, ehhez képest az Exynos 1480 891 és 3349 pontot gurított. A próbára tett okostelefonban a hardvert 8 GB RAM egészítette ki, a prototípus Android 15 operációs rendszert futtatott.

Ez azt jelenti, hogy az új lapkakészlet 17 százalékkal gyorsabb egymagos, és 9 százalékkal sebesebb többmagos számítási feladatokban. A teljesítményjavulást egyébként még tovább fokozhatják az esetleges firmware frissítések is. Az Exynos 1580 egy 2,91 GHz-es, három 2,60 GHz-es és négy 1,95 GHz-es CPU maggal rendelkezik.

A benchmark összesítőből nem derül ki a magok pontos típusa, de feltételezhetően Cortex-A720 nagy teljesítményű és Cortex-A520 energiahatékony konstrukciókról lehet szó. A szintetikus tesztalkalmazás még azt is megerősíti, hogy az Exynos 1580 AMD által fejlesztett Xclipse 540 grafikus vezérlővel rendelkezik, ám ennek jellemzői egyelőre ismeretlenek.

Forrás: NotebookCheck

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid