Hivatalos a Nothing Phone (2a) Plus

0

Márciusban debütált a Nothing Phone (2a), amely most egy frissített, fejlettebb változatban is megjelenik Phone (2a) Plus néven. Az okostelefon meghajtásáról új lapkakészlet gondoskodik, előlapjára 50 megapixeles szelfikamera kerül, és a választható színek is bővülnek egy fekete és egy szürke variációval.

A legnagyobb újítás az okostelefon belsejében szolgálatot teljesítő Dimensity 7350 Pro lapkakészlet, amely a korábbi modellt működtető MediaTek Dimensity 7200 Pro chipset emelt órajelű változata.

Az új lapkakészlet nyolcmagos CPU-val rendelkezik, ennek részét képezi két 3,0 GHz-en duruzsoló Cortex-A715, valamint hat 2,0 GHz-en ketyegő Cortex-A510 mag. A grafikus gyorsító nem változott, továbbra is Mali-G610 MC4 végzi ezt a feladatot, ám ezúttal 1,3 GHz-es órajelen.

A gyártó állítása szerint 10 százalékkal jobb processzoros teljesítményre lehet számítani, miközben a grafikai számítási kapacitás is 30 százalékkal javul. A lapkakészlet jellegéből adódóan képes csatlakozni az 5G hálózatokra, ugyanolyan frekvenciákon, mint a Dimensity 7200 Pro.

Az önarcképek és bulifotók készítői biztosan örülnek majd a másik nagy újításnak, ami nem más, mint a korábbi 32 megapixeles előlapi képrögzítő egységet váltó 50 megapixeles szelfikamera. Az új modullal már a 4K felbontású felvételek készítése sem okozhat gondot, és ez történhet akár 30 képkockával másodpercenként.

A megjelenítő maradt ugyanaz, továbbra is egy 6,7 hüvelykes, Full HD+ felbontású, 120 Hz-es AMOLED panel uralja az előlapot. A hátlapon sem variáltak, itt továbbra is egy 50 megapixeles elsődleges, illetve egy szintén 50 megapixeles ultraszéles látószögű egység foglal helyet.

A Nothing Phone (2a) Plus hardveres összetevői egy 5000 mAh kapacitású akkumulátorból nyerik a működéshez szükséges energiát, a telepet 50 wattos gyorstöltéssel lehet táplálni, ami egy icipici előrelépés a Phone (2a) 45 wattos metódusához viszonyítva. Vezeték nélküli töltés sajnos ezúttal sincs.

A mobil Android 14 alapokon nyugvó Nothing OS 2.0 rendszert futtat, amelynek ChatGPT integráció is a részét képezi. A szoftveres eszköztár egyik érdekessége a hírfelolvasó funkció.

A Nothing Phone (2a) Plus 399 dolláros áron rendelhető elő közvetlenül a gyártótól, és ezért az összegért cserébe 12 GB RAM és 256 GB háttértár jár. Átszámítva ez egy nagyjából 146 ezer forintos vételárat jelent. Ha Magyarországról ellátogatunk a Nothing oldalára, még nem látni árazást, egyelőre csak értesítést kérhetünk az értékesítés kezdetéről. Indiában, az Egyesült Királyságban és az Egyesült Államokban augusztus 7-én indul a forgalmazás.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid