300 wattos gyorstöltéssel készül a Realme

0

Az okostelefon-gyártók egyelőre képtelenek forradalmasítani az akkumulátorok működését, habár folyamatosan történnek előrelépések. Egy időben a töltés sebességének javítását tűzte ki célul több vállalat, és egészen komoly verseny alakult ki közöttük, ami mostanában viszont kicsit alábbhagyott. A Realme talán újra felpezsdítheti a történéseket, ugyanis hamarosan bejelenti saját 300 wattos töltési metódusát.

Az értesülések Kínából erednek, az Oppo alá tartozó márka a hírek szerint egy saját 300 wattos vezetékes töltési megoldást tervez bevezetni a nem túl távoli jövőben. Fontos kiemelni a “saját” szót, ugyanis 300 wattos telefonos gyorstöltés már létezik elvileg, a Redmi 2023 februárjában jelentette be a saját fejlesztését.

Akkor azt állította a Xiaomi alá tartozó brand, hogy egy 4100 mAh kapacitású akkumulátort képesek mindössze 5 perc alatt teljesen lemerült állapotból maximumra tölteni. A bejelentés óta viszont már eltelt cirka másfél év, és még mindig nincs olyan mobil forgalomban, amely kompatibilis lenne ezzel a bizonyos 300 wattos szabvánnyal.

Könnyen lehet, hogy a Realme is csupán egy technológiai bemutatóval készül, és az ő műhelyükből sem érkezik olyan készülék, legalábbis egyelőre, amely támogatná ezt a töltési sebességet.

Persze ne temessük őket előre, hiszen korábban már bevezettek egy 240 wattos metódust, onnan pedig már talán nem olyan nagy ugrás megvalósítani egy működőképes és biztonságos 300 wattos töltést. A legfrissebb Realme márkájú okostelefonok 240 wattos töltéssel a GT 5 és a GT Neo 5 modellek.

A Realme 300 wattos töltéséről pletykáló forrás még azt is megemlítette, hogy a közeljövőben debütáló GT 7 IP69 minősítésnek megfelelő kialakítást kaphat, illetve egy olyan, organikus képernyő alá szerelt ujjlenyomat-olvasót, amely ultrahangos technológián alapul.

Frissítés: nem sokkal e sorok leírását követően a Realme meg is erősítette a 300 wattos töltés bemutatóját, amire augusztus 14-én, a Realme Fan Festival keretében kerül majd sor. A cikkben elhelyeztük a bejelentéshez csatolt hangulatos teaser képet is.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid