Bejelentették a Google Pixel Buds Pro 2 vezeték nélküli fülhallgatót

0

A Pixel 9 okostelefonok és a Pixel Watch 3 okosóra mellett megérkezett a Pixel Buds Pro 2 vezeték nélküli fülhallgató is, amely a 2022-es modell folytatása. Az új füles fejlettebb zajszűréssel, komfortosabb viselettel és hosszú üzemidővel kecsegtet.

A Pixel Buds Pro 2 egyik legfontosabb újítása a Google saját fejlesztésű Tensor A1 chipje, amelynek köszönhetően az új füles kétszer annyi zajt képes kiszűrni a középfrekvenciás tartományokban, mint a korábbi Pixel Buds Pro. Ez lényegében a 400 Hz-2 kHz-es zónát jelenti. Ezenkívül az aktív zajszűrés másodpercenként hárommillió alkalommal igyekszik a környezethez alkalmazkodni.

 

A Google állítólag mindent megtett azért, hogy a Pixel Buds Pro 2 a lehető legkényelmesebb viselet legyen, a fejlesztés során 45 millió adatpontot használtak fel, különböző fülformákat figyelembe véve. A fülesek belsejében 11 mm-es meghajtók dolgoznak, az újdonság támogatja a térbeli hangzást is, miközben követi a fej mozgását. A felhasználók használhatják a Geminit is, a gyártó saját mesterséges intelligencia modelljét, a neki fejlesztett mobilalkalmazáson keresztül.

Hogy a hívások hangzása különösen tiszta maradhasson, a Google állítólag új nyalábformáló mikrofonokat szerelt a készülékbe, amelyeket szélblokkoló hálóval egészített ki. Ha még nem hallottál volna róla, ez egy olyan konstrukció, amely több mikrofon bevonásával képes meghatározni a hang irányát és azt a kívánt forrásból felerősíteni, a többi irányból pedig csökkenteni tudja a zavaró zajokat.

A prémium extrák sorát gyarapítja, hogy a Pixel Buds Pro 2 támogatja a Google készülékkereső hálózatát. Ilyen apró kütyüket nem nehéz elszórni, szóval ez egy rendkívül hasznos funkció, amelynek segítségével az elveszített füleseket vagy a tokot is meg lehet találni, ezek még csörögni is fognak, amennyiben szükséges.

A vezeték nélküli fülhallgatót több eszközhöz is párosíthatjuk egyszerre. Semmi akadálya annak, hogy mondjuk a számítógépen nézzünk filmet, majd azt megállítva fogadjuk a telefonon bejövő hívást. A Pixel Buds app ötsávos egyéni equalizert is rendelkezésünkre bocsát, illetve biztosítja a szoftverfrissítéseket a fülhallgatóhoz.

 

Ami pedig az üzemidőt illeti, a Google bekapcsolt aktív zajszűrés mellett 11 óra zenehallgatást ígér, a funkciót kikapcsolva pedig összesen elérhető a 18 órás zenebona is. A töltésre és tárolásra szolgáló tok mindezt 30 órára hosszabbíthatja meg, aktív zajszűréssel, illetve 48 órára anélkül. A tokot lehet vezeték nélküli töltőkkel is táplálni.

A Google Pixel Buds Pro 2 vezeték nélküli fülhallgató már előrendelhető a Google Store-on keresztül, fehér, mogyoróbarna, zöld és babarózsaszín kivitelben. A füles nálunk, Európában 219 eurós áron forgalmazzák majd.

A Pixel Buds Pro 2 augusztus 13-tól Magyarországon is előrendelhető, méghozzá 104 990 forintos áron, de a kütyü csak szeptember 26-tól lesz ténylegesen is kapható.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid