Több korábbi Google Pixel modellt is kivonnak a forgalomból

0

Ki a régivel, elő az újjal! – kiáltott fel valaki a Google vezérkarában, most, hogy bejelentették a Pixel 9 mobilokat. A keresőóriás hivatalosan is megszüntette a Pixel Fold gyártását, miközben a vállalat előkészíti a terepet a nemrég leleplezett Pixel 9 Pro Fold számára. Kivonják a forgalomból a Pixel 7 és 7 Pro modelleket is, viszont a Pixel 7a, a Pixel 8 és Pixel 8 Pro készülékek továbbra is elérhetőek maradnak.

Ha a kivezetésre kerülő mobilok közül szerettél volna egyet, nem muszáj egyből pánikba esni, a Google kiskereskedelmi partnereinél még van belőlük készlet, az Amazon oldaláról például megrendelhetők. A Google Pixel 9 Pro Fold érkezése előtt befejezték a Pixel Fold gyártását, derül ki a 9to5Google jelentéséből, de nem csupán a hajlítható mobil kerül le a virtuális boltok polcairól, a Pixel 7 és a Pixel 7 Pro sem lesz többé elérhető.

Google Pixel Fold

A Google egyébként addig értékesít egy adott készüléket, amíg van belőle készlet, de a Pixel Fold esete némileg különleges. A minap bemutatott Pro Fold modell ugyanis nem holmi frissítés, az új készülékkel a Google teljesen újragondolta elképzelését a hajlítható mobilokról. Megváltozott formai kialakítás, új lapkakészlet – szóval valahol érthető, hogy a Google-nél úgy vélik, nincs túl sok értelme tovább forgalmazni a korábbi Pixel Foldot az utód érkezését követően.

Google Pixel 7

A Pixel 7 és a Pixel 7 Pro pedig már két éve velünk vannak, így aztán cseppet sem meglepő, hogy a keresőóriás befejezi értékesítésüket, hogy a figyelem még inkább a Pixel 9 szériára terelődjön. A középkategóriás Pixel 7a-t, valamint a Pixel 8 modelleket így továbbra is meg lehet majd vásárolni. Ha valaki szeretné újonnan beszerezni a forgalomból kivont készülékek egyikét, egy darabig még megteheti, utána viszont kénytelen lesz a használt piac ajánlatai között böngészni.

Forrás: Android Authority

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid