Kiemelkedően magas órajelekkel és nagy teljesítménnyel jöhet a Snapdragon 8 Gen 4

0

Októberben mutatják be a következő csúcskategóriás Qualcomm lapkakészletet, a Snapdragon 8 Gen 4-et. A platformról már most is azt hallani, hogy lenyűgöző teljesítményre lesz képes, mind CPU, mind GPU fronton.

A hírek forrása ismét Ice Universe, a megbízható és termékeny szivárogtató, aki úgy tudja, hogy a Snapdragon 8 Gen 4-be kerülő Adreno 830 grafikus gyorsítót 1250 MHz-en tesztelik. Kontextusba helyezve ezt: az Adreno 750 , ami a Snapdragon 8 Gen 3-ban dolgozik, 903 MHz-en fut a normál változatban, és 1000 MHz-en az emelt órajeles For Galaxy kiadásban. Ugyanakkor a 8s Gen 3 chip Adreno 730 modulja 1100 MHz-en ketyeg, ám ennek a grafikus vezérlőnek eggyel kevesebb magja van, mint az említetteknek.

Ice Universe az előzetes információkat a kínaiak legkedveltebb közösségi oldalán, a Weibón tette közzé, ahol kommentelők arról kérdezték a bennfentest, hogy vajon a Snapdragon 8 Gen 4 emelt órajeles változata esetleg még ennél is magasabb órajellel rendelkezhet-e, ám a szivárogtató lelohasztotta a kedélyeket, mivel ezek még egyelőre kísérleti eredmények, és a végleges órajel ettől eltérő lehet.

A Snapdragon 8 Gen 4 CPU magjai is magas órajelen pörögnek majd, köszönhetően az alkalmazott Oryon kiépítésnek. Egy korábbi Geekbench-eredmény szerint a két nagy teljesítményű mag akár 4,09 GHz-re is felmehet, a többi hat mag pedig 2,78 GHz-en futhat. Az okostelefonok világában a legmagasabb CPU-órajelet az iPhone 15 Pro belsejében lévő Apple A17 Pro lapkakészlet produkálja, 3,78 GHz-cel. Az Android-táborban pedig a Dimensity 9300+ és a Snapdragon 8 Gen 3 ugyanazt a 3,4 GHz-et hozza.

Amennyiben hihetünk ezeknek az előzetes benchmark eredményeknek, úgy a Qualcomm lehet az első, amely átlépheti a 4 GHz-et, legalábbis az okostelefonos világon belül. A táblagépek világában továbbra is az M4 chippel szerelt iPad Pro marad a király, amelynek nagy teljesítményű CPU-magjai akár 4,1 GHz-re is felpöröghetnek.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid