A Tecno leleplezte a háromfelé hajlítható Phantom Ultimate 2 koncepció mobilt

0

Richard Yu, a Huawei vezérigazgatója pár héttel ezelőtt azzal kezdte el borzolni a kedélyeket, hogy egy különleges háromfelé hajtható okostelefon prototípusával mutatkozott többször is, amelyet valakik le is fényképeztek. Aztán jött a hír, hogy a Xiaomi is készít egy hasonló mobilt a színfalak mögött, ám a Huawei telefonjával ellentétben, amely a jövő hónapban megjelenhet, ezt majd csak valamikor jövőre láthatjuk viszont. A nemrég hazánkban is gyökeret eresztő Tecno márka most egy ugyanilyen kialakítású koncepció mobilt jelentett be, amely a Phantom Ultimate 2 névre hallgat.

A gyártónál komolyan veszik a kutatást és fejlesztést, a részleg munkájának gyümölcse volt a tavalyi Phantom Ultimate, amely egy feltekerhető kijelzővel szerelt koncepció telefon volt. A folytatás pedig egy háromfelé hajlítható mobil, amely kinyitva 10 hüvelykes megjelenítőt ad a felhasználó kezébe.

A jelenlegi vízszintesen hajlítható mobilok már igencsak bizonytalanná tették a határvonalat okostelefonok és táblagépek között, de a Phantom Ultimate 2 még ennél is tovább megy, olyan megjelenítőt kínálva, amely általában egy tablet előlapjára szokott kerülni. Amikor a telefont összecsukjuk, 6,48 hüvelykes megjelenítőn dolgozhatunk, ha pedig teljesen szétnyitjuk, kapunk egy 10 hüvelykes LTPO OLED panelt 2880 x 1620 képpontos felbontással és 4:3 képaránnyal.

A Tecno állítása szerint a Phantom Ultimate 2 az első olyan hajlítható kijelzős mobil, amely TDDI technológián alapul, vagyis a kijelzővezérlő és az érintésérzékelő egyetlen egy chipben egyesül. A koncepció telefon mindössze 11 mm vastag teljesen összecsukva, köszönhetően a házon belül fejlesztett dupla zsanér mechanizmusnak.

A gyártó tesztelései során 300 ezer alkalommal nyitotta ki és csukta össze az okostelefont, vagyis nem csupán kifinomult ez konstrukció, de úgy látszik, hogy a gyűrődést is bírja. A mérnökök kifejlesztettek egy mindössze 0,25 mm vastag akkumulátorfedelet is, amelynél vékonyabb nincs jelenleg a mobilok világában. A dupla zsanér ráadásul minimalizálja a gyűrődést.

A Tecno szerint rengeteg mindenre lehet használni egy olyan készüléket, mint a Phantom Ultimate 2, és nem mellesleg sokféleképpen is. Például reklámoznak egy úgynevezett laptop módot, aminek a neve eléggé önmagáért beszél.

A sátor módot használva két egyenlő részre oszthatjuk a megjelenítőt, amelyet a felek egymás közé helyezve, az élőfordítás funkciót alkalmazva, úgy is szót érthetnek egymással, hogy nem ugyanazt a nyelvet beszélik. A Phantom Ultimate 2 természetesen támogatja a több ablakos módot is, amely lehetővé teszi három vagy több applikáció egyidejű futtatását a még hatékonyabb multitaszking érdekében.

Nagyon nem érdemes belelkesülni a készülék láttán, mivel ez csak egy koncepció. Egy ötlet, amelyből vagy lesz kereskedelmi forgalomba kerülő készülék, vagy nem. A feltekerhető kijelzős Phantom Ultimate például azóta sem jutott el a boltok polcaira, így aztán ezt a telefont sem várnánk fél lábon állva.

Szerencsére a Huawei háromfelé hajlítható készüléke a gyártó első emberének bevallása szerint már a következő hónapban megérkezhet. De arra meg azért nem érdemes ráizgulni, mert valószínűleg sosem jut el hozzánk, Európába.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid