Ismét saját lapkakészletet tervez a Xiaomi, jövőre be is futhat

0

Nem tudni, hogy külpolitikai okok miatt vagy saját ambícióktól vezérelve, de állítólag a Xiaomi saját lapkakészlet fejlesztésén dolgozik. Azonban nem teljesen egyedül, a munkálatokba bevonta a leginkább költséghatékony chipsetek gyártásáról ismert Unisoc-ot is. Erről már az év elején lehetett hallani, és a legfrissebb értesülések szerint a produkció első gyümölcse egy Xiaomi márkájú lapkakészlet lesz, amely 2025 elején, vagy valamikor az év első felében jelenhet meg.

Yogesh Brar szivárogtatótól származik ez az új információ, aki valamilyen módon még a lapkakészlet specifikációiba is betekintést nyert. A bennfentes szerint a Xiaomi chipsetje a TSMC 4 nanométeres N4P gyártási eljárásával készül, és a Unisoc adja majd hozzá az 5G modemet.

A lapkakészlet teljesítmény tekintetében hozni fogja a Snapdragon 8 Gen 1 szintjét, ez a hardver még most is gördülékeny működéssel vértezi fel azokat a készülékeket, amelyekben ott van, hiszen mégiscsak egy 2021-es, 2022-es csúcskategóriás platformról van szó.

A Xiaomi már korábban is próbálkozott saját lapkakészlet fejlesztésével, a gyártó rajongói és/vagy régebbi olvasóink valószínűleg még emlékeznek a 2017-ben piacra dobott Mi 5c-re, amelynek burkolata alá a Surge S1 chip került.

Ez a jövőre érkező fejlesztésnél jóval szerényebb, középkategóriás vas volt, amely a Xiaomi saját 28 nanométeres gyártási eljárásával készült. A konstrukció nyolc Cortex-A53 maggal volt felszerelve, amelyből négy 2,2, a másik négy pedig 1,4 GHz-en zakatolt. A grafikus vezérlést egy Mali-T860 GPU modul végezte.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid