Összehasonlító fotón a Huawei Mate XT és a Samsung Galaxy Z Fold 6

0

Az okostelefonos világ egyik legizgalmasabb történése volt a háromfelé hajlítható Huawei Mate XT közelmúltbeli leleplezése. A készülék kinyitott állapotában felér egy 10 hüvelykes táblagéppel, összecsukva pedig simán zsebre vágható. Nemrég valaki a Redditen közzétett egy képet, amelyen a Samsung Galaxy Z Fold 6-ot és a kínaiak készülékét méri össze. A látvány és a levonható konklúzió egészen döbbenetes.

A helyzet az, hogy a Huawei Mate XT 12,8 mm-es keresztmetszettel rendelkezik, míg a Samsung Galaxy Z Fold 6 12,1 mm összecsukott állapotban. Tehát összességében a Samsung készüléke – ha csak egy kicsit is, de – vékonyabb, mint a Huawei-é.

Ugyanakkor a képet vizsgálva ez a 0,7 mm-es eltérés szinte alig észrevehető, arról nem is beszélve, hogy a Huawei okostelefonja három részből áll, és ha szétnyitjuk, 10,2 hüvelykes megjelenítőt használhatunk, szemben a Galaxy Z Fold 6 7,6 hüvelykes kijelzőjével.

Természetesen a fotó alatti kommentszekció azonnal megvadult a Redditen. Azok, akik a Samsung készülékeit preferálják, támogatják a dél-koreai gyártó konzervatívabb hozzáállását, úgy vélik, hogy a cég tartóság szempontjából többet ígér, és szerintük az apró részletek tökéletesítése nem csupán járható, de egyben a helyes út is.

Mások viszont rámutatnak arra, hogy a Samsung Galaxy Z Fold mobilok már évek óta lényegében ugyanúgy néznek ki, és csak apróbb fejlesztéseket kapnak, plusz ezeknek a fejlesztéseknek a nagy része valójában egy olyan probléma, netán hiányosság orvoslása, amit igazából maga a gyártó okozott.

Illetve többen gondolják úgy, hogy az olyan ázsiai gyártók, mint a Huawei és a Honor sokkal bátrabban innoválnak, mint a Samsung, vékonyabb hajlítható készülékeik pedig csinosabbak is. És ti mit gondoltok? Nektek bejön a Huawei készüléke, vagy ez már egy olyan irány, ami szerintetek is túl merész?

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid