Most ez a 10 legkeresettebb okostelefon

0

A GSMArena oldala az egyik legjobb hely arra, hogy az ember utána nézzen mobilos specifikációknak, áraknak, híreknek és érdekességeknek. Nemrég frissítették keresési toplistájukat, amelyből kiderül, mely készülékek iránt érdeklődtek a leginkább az olvasók.

iPhone 16 – hiába vélik úgy sokan, hogy a legújabb almás csúcsmodellek bemutatója volt az egyik legunalmasabb a gyártó történetében, és az sem számít, mennyire hangosan hirdetik még többen, hogy az új generáció egyik tagja sem méltó arra, hogy leváltsa jelenlegi Apple – vagy bármilyen márkájú – telefonjukat, mégis a napokban bejelentett széria modelljeire kerestek rá a legtöbben. Az iPhone 16 Pro Max izgatja mostanában leginkább az embereket, aztán jön a sima Pro, majd az alapmodell – legalábbis a GSMArena gyűjtése szerint. Hiába nincsenek nagy újítások, hiába a még mindig 60 Hz-es kijelző az alap kiadásokon, az új iPhone-ok a figyelem kereszttüzében vannak, és vélhetően még sokáig ott is fognak maradni.

A Huawei Mate XT követi az almás csúcsmodelleket, és nem véletlenül, a kínaiak mobiljának érkezése az okostelefonos világ egyik legizgalmasabb történése volt már hosszú idő óta. Egy háromfelé hajlítható mobilról van szó, amit zsebre lehet vágni, de ha akarjuk, egy 10,2 colos tabletté lehet szétnyitni. Bár a belsejében lévő hardver messze nem csúcskategóriás, és a konstrukció tartósságát illetően is akadnak kételyek, az innováció, amit Richard Yu mérnökei ebben a telefonban megvalósítottak, mindenképpen figyelemreméltó. Az ára is, mivel egymillió forintnál is többet kérnek el érte jüanban, de nagyon nem kell emiatt bosszankodni, netán szomorkodni, mert hozzánk Európába valószínűleg nem jut el a Mate XT.

A Samsung Galaxy S24 Ultra az ötödik helyen szerepel ezen a listán, nem véletlenül, a dél-koreai gyártó hagyományos zászlóshajója kínálja legtöbbet a cég kínálatában azok számára, akik a prémiumot szeretnék, de valamiért ódzkodnak a hajlítható képernyős készülékektől.

A Samsung Galaxy A55 egy belevaló középkategóriás ajánlat, nem csoda, hogy sokan érdeklődnek iránta, így felkerülhetett a hatodik helyre, mondjuk korábban egy ideig viselhette a leginkább keresett mobil címét is.

A hetedik a listán egy új jövevény, szintén az iPhone 16 széria tagja, a Plus modell Ming-Chi Kuo rangos elemző szerint az összes új almás telefon közül a legnagyobb előrendelői érdeklődésre tartott számot, így nem csoda ha a GSMArena olvasóit is foglalkoztatja. Az új iPhone-ok érkezése talán nyom valamelyest a korábbi generáció árán, és biztosan vannak páran, akik elérkezettnek látják az időt egy régebbi modell beszerzésére.

Tuti lesznek olyan értékesítők, kereskedők, ahonnan olcsóbban lehet majd megvenni a 15 Pro Maxot, ami egyébként az almás gyártó legizgalmasabb aktuális fejlesztését, az Apple Intelligence-t is meg fogja kapni. Titán burkolat, Pro Motion kijelző, AAA játékok futtatása – nem véletlenül van a telefon még mindig a 10 legkeresettebb mobil között az oldalon.

Nem csak a drága készüléké a világ, a tárcájukra érzékenyebbek is használják a GSMArena keresőjét, így lehetett a 9. helyezett a Redmi Note 13 Pro, ami nagyon korrekt ajánlat a maga Snapdragon 7s Gen 2 lapkakészletével, 120 Hz-es 1220p AMOLED megjelenítőjével és 200 megapixeles fő kamerájával. A mobil még a hazai kereskedők kínálatában is kifogható 120 ezer forint alatt, így érthető, hogy érdekli az embereket. Korábban a harmadik helyen is volt, de még mindig ott van a top 10-ben.

A Samsung olcsóbb telefonjai is népszerűek, a Galaxy A15 éppen ezért maradhatott fent a listán, bár korábban a negyedik legkeresettebb készülék volt, még most is befért a 10. helyre. 90 Hz-es AMOLED kijelző, 50 megapixeles elsődleges képrögzítő egység, MediaTek Helio G99 chipset, 5000 mAh kapacitású akkumulátor – egyebek mellett ezt kínálja a dél-koreai cég büdzsé mobilja, amit nálunk is be lehet szerezni 60 ezer forint alatt.

 

Összességében tehát ezen telefonok iránt érdeklődtek a legtöbben mostanában a GSMArena oldalán. A valós eladási adatok persze ettől eltérhetnek, de azért valószínűleg a vásárlók körében is nagyjából ezek a modellek a népszerűek mostanában.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid