Több gyártó is lemásolja az iPhone-ok új kameragombját

0

Az iPhone 16 modellek bemutatója finoman szólva is egy kicsit unalmas volt, ugyanis a szokásosnál is kevesebb újítást tudott felmutatni az Apple. Az egyik leginkább említésre méltó fejlesztés mindenképpen a telefonok új kameragombja, amit úgy néz ki, hogy egyes androidos gyártók is átvesznek.

Az iPhone 16 modellek oldalára került egy új, két állású kameravezérlő, ami támogatja a haptikus visszajelzést, és a kapacitív felületnek köszönhetően egy csúszkaként is funkcionál, így lehet vele például zoomolni és más beállításokat elvégezni a fotók elkészítése mellett. Láthattunk már hasonlót, a Sony például régóta tesz kameragombot a mobiljaira, de az Apple egy kicsit tovább fejlesztette a koncepciót.

Ahogy az ilyenkor lenni szokott, néhány gyártó máris átvette az ötletet, és jönnek sorban a hírek, hogy hasonlóval készülnek. A Realme volt az első, a vállalat vezetője megosztott egy rövid videót, amelyben a saját hasonló megoldásukat demonstrálja.

A hírek szerint az Oppo következő csúcsmobilja, a Find X8 is kap majd valamiféle dedikált kameragombot, ami hasonló lesz az Apple megoldásához.

Végül pedig a Nubia vezetője árulta el a kínai közösségi médiában, hogy készülnek egy új telefonnal, ami a fejlett mesterséges intelligencia és a kiváló kamerás képességek mellett egy dedikált kameragombbal is fel lesz szerelve.

Egyelőre ezekről tudunk, de nem kizárt, hogy más gyártók is átveszik majd az ötletet, a Huawei vagy a Honor elég nagy valószínűséggel, de talán a Xiaomi vagy a Samsung is.

Via PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid