Szabadalom leplezi le a Xiaomi háromfelé hajlítható mobilját

0

Már egy ideje tudjuk, hogy a Huaweien kívül más kínai gyártók is készülnek háromfelé hajlítható okostelefonnal. Az Oppo hivatalosan is megmutatta az elképzelését, a Xiaomi készülékéről pedig fel-felröppennek a pletykák. Nemrég publikált egy szabadalmat a kínai nemzeti szabadalmi hivatal, és az abban lévő képanyag leleplezi, hogy milyen lehet ez a bizonyos készülék.

A szabadalmat eredetileg 2022 decemberében nyújtották be, és azóta titokban tartották, egészen mostanáig. A korábbi elképzelésekhez képest az itt látható koncepció sokkal valószerűbb, és hasonlít a Huawei Mate XT dizájnjához. Tehát egyetlen egy megjelenítő van a mobilon, amelyet ki lehet hajtogatni, ha szeretnénk a teljes felületet használni, vagy beérhetjük egy részével, és ilyenkor legalább zsebre vághatjuk a készüléket.

A telefon kameraszigete a vázlatok alapján kisebb, mint a Mate XT hátlapján lévő. Ez persze nem feltétlenül jelenti azt, hogy a végleges modellen is pont ilyen lesz.

Egy háromfelé hajlítható okostelefon szegmenseit vékonyra kell szabni, hogy a telefon összecsukott állapotában is elfogadható vastagságú maradhasson. Ez pedig azt jelenti, hogy a képrögzítő egységeket és a hozzájuk kapcsolódó technológiát a lehető legjobban a kasznin kívülre kell szerelni, ami síkból kiemelkedő kameraszigetet eredményez.

A korábbi szóbeszédek szerint a többszörösen hajlítható okostelefon a MIX sorozat része lesz. Azt viszont egyelőre nem tudni, hogy a Fold mobilok közé sorolják-e majd, vagy indítanak neki egy külön termékcsaládot. A Xiaomi készülékét, vagy annak egy prototípusát a 2025-ös MWC kiállításon mutathatják be – állítják a témában járatos technológiai bennfentesek.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid