Megvan, mikor érkeznek az első Android 15 frissítések

0

Habár a Google már elérhetővé tette az Android 15 forráskódját az Android Open Source Project részeként, a keresőóriás még mindig adós a frissítések tényleges megindításával. A szoftver a hírek szerint következő hónapban debütál, és most kaptunk egy pontosabb megerősítést a dátumot illetően. 

Egy friss jelentés szerint a Google október 15-én kezdheti meg az Android 15 OTA terjesztését – over the air, vagyis nem kell semmilyen plusz eszköz a telepítéséhez – a támogatott Pixel készülékekre. A jelentésben sajnos az is szerepel, hogy nincs semmi kőbe vésve, és a terjesztés kezdete későbbre halasztódhat, ha például találnak valamilyen komolyabb hibát a szoftverben.

Az Android 15 rendszer a Google Pixel 6-ra és az ennél újabb készülékekre lesz elérhető. A legtöbben abban reménykednek, hogy ha már később jön az új kiadás, akkor az legalább mentes lesz a javítani valóktól, bízzunk benne, hogy nekik lesz igazuk. Természetesen az új rendszert megkapják a Pixel 9 modellek is, amelyeket augusztusban jelentettek be, a megszokott októberi bemutatónál jóval korábban.

Ráadásul az új modellek Android 14 operációs rendszerrel érkeztek, holott az új generáció mindig a legfrissebb kiadással szokott befutni, ez pedig jelen esetben az az Android 15 lett volna, amire még most is várunk. Ha hihetünk az új híreknek, akkor már csak október 15-ig kell kibírni, és részesülhetünk az új rendszer áldásaiban, persze a többi gyártó készülékeit használóknak egy picit tovább kell majd türelemmel lennie.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid