Európában is megjelennek a Huawei MatePad Pro 12.2 és MatePad 12 X táblagépek

0

A Huawei a minap három vadonatúj viselhető eszközt mutatott be, amelyek társaságában két táblagépet is bejelentettek az európai piacra. A szóban forgó készülékek a MatePad Pro 12.2 és a MatePad 12 X.

A tableteket már egy ideje forgalmazzák Kínában, de most végre az öreg kontinensre is eljutnak. A MatePad Pro 12.2 kétrétegű OLED megjelenítővel van felszerelve, akárcsak a legújabb iPad Pro modellek. Borítása alá pedig egy igencsak méretes, 10 100 mAh kapacitású akkumulátort szereltek, amely támogatja a 100 wattos kábeles töltést. A 12 X modell Kínában MatePad Air néven kapható, energiaellátását pedig ugyanaz az akkumulátor biztosítja. A MatePad Prót használhatjuk billentyűzettel és érintőceruzával is.

Huawei MatePad Pro 12.2

A 2023 végén piacra dobott 13,2 hüvelykes testvérmodelltől eltérően nincs szenzorsziget, vagyis egy teljesen egybefüggő 12,2 hüvelykes megjelenítőt kapunk, 2800 x 1840 pixeles felbontással. A MatePad 12 X, akárcsak a Pro modell, PaperMatte réteggel lett felvértezve, amely a képernyő legfelső részére került. Ahogyan a nevéből kitalálható, ez a papír textúráját próbálja szimulálni, és ezáltal igyekszik a fiatal alkotók teljesítményét javítani, miközben kíméli a szemüket. Ami a tabletek többi jellemzőjét illeti, itt és itt érdemes tájékozódni.

A Huawei MatePad Pro 12.2 két változatban kerül a boltok polcaira: az egyik fekete színben pompázik, 256 GB belső tárhellyel rendelkezik, az ára pedig 849 euró, vagyis nagyjából 334 ezer forint lesz. Aztán ott van még az arany kivitel, 512 GB belső tárhellyel és PaperMatte megjelenítővel, 999 eurós, vagyis cirka 393 ezer forintos áron. A Huawei brit szárnya a tabletet billentyűzetes tokkal együtt kínálja.

A MatePad 12 X hasonló csomagban lesz kapható az Egyesült Királyságban -, billentyűzetet és M-Pencil tollat is kapnak azok, akik október 22-ig leadják megrendelésüket. A fekete vagy fehér színben választható tabletet már 569 eurós áron be lehet szerezni, ami nagyjából 224 ezer forintot jelent.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid