Kínán kívül is kapható lesz a háromfelé hajlítható Huawei Mate XT

0

A háromféle hajlítható Huawei Mate XT kiszállítása megkezdődött Kínában, így az előrendelők végre rátehetik kezüket az okostelefonos világ egyik legérdekesebb újdonságára. Nemrég az is hivatalos megerősítést kapott, hogy a mobil a népköztársaság határain kívül is kapható lesz.

A módos előrendelők tehát már elkezdték megkapni a saját példányukat a Huawei különlegességéből, viszont azoknak, akik csak úgy betérnek egy márkaboltba, csalódnia kell, mert több hetes várakozási lista van a készülékre. És mindez annak ellenére, hogy jelenleg kevés drágább kütyü van a kínai piacon, a Mate XT kezdőára ugyanis 19 999 jüan, ami forintosítva nagyjából egymilliót jelent.

A GSMArenának hivatalosan is megerősítették a gyártó munkatársai, hogy a készülék kapható lesz Kínán kívül is. Azt egyelőre ugyan nem árulták el, hogy mely piacokon, és mikortól tervezik értékesíteni a mobilt, de remélhetőleg ezeket a részleteket is felfedik hamarosan. Mivel Európa fontos piaca a gyártónak, van rá esély, hogy hozzánk is eljut a különlegesség.

Tekintve, hogy az exportra kerülő kínai készülékek szinte minden esetben vastagabb árcédulát kapnak a nemzetközi piacokon, számítani lehet arra, hogy az egymilliós vételár még brutálisabb lesz, amikor a Huawei Mate XT átlépi a határokat. Alaposan neki kell majd esni a malacperselynek, ha be szeretnénk szerezni ezt a táblagépként és mobilként is használható technológiai csodát, de opció lehet a személyi kölcsön is.

Ugyanakkor, ahogyan többen is rámutatnak, valahol mindent el kell kezdeni. Ha az embereket érdeklik ezek a többszörösen hajlítható mobilok, és a gyártó is kitart a koncepció mellett, idővel újabb modellek is megjelenhetnek, sőt, nem csak a Huawei jóvoltából. Már most tudomásunk van arról, hogy a Xiaomi és az Oppo is készül hasonló termékkel. Mindez pedig azt jelenti, hogy a jövőben elérhetőbbé válhatnak az ilyen és ehhez hasonló eszközök, amelyek tagadhatatlanul színt visznek az okostelefonok világába.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid