Nem tölt majd gyorsabban a Xiaomi 15

0

A Xiaomi 15 széria októberben fog debütálni, állítólag ezek a zászlóshajók lesznek az elsők Snapdragon 8 Gen 4 lapkakészlettel felszerelve. A bemutató napjának közeledtével egyre több infó kerül napvilágra a mobilokról, illetve megteszik kötelező köreiket az engedélyező hatóságoknál. Nemrég az alapmodell járt a kínai 3C munkatársainál, a tanúsítványi eljárás után készült dokumentáció pedig leleplezi, milyen töltési sebességet fog támogatni a telefon.

A Xiaomi 15 a hivatalos dokumentumok szerint legfeljebb 90 wattal lesz tölthető kábelen keresztül, ez ugyanaz a sebesség, amit a jelenlegi modell is biztosít, vagyis ebből a szempontból nem kínál majd semmi újat a kínaiak zászlóshajója.

Mondjuk ez még így is kétszerese annak, amire egy Samsung csúcsmodell képes (mikrofon eldob). Sajnálatos módon a 3C tanúsítványi dokumentumában nem térnek ki a vezeték nélküli töltésre, de sejtésünk szerint az is megmarad 50 wattosnak, akárcsak a 14-es modell esetében.

A nemrég napvilágra került tanúsítványi iratok kiváló apropót szolgálnak arra, hogy ismét átfussunk, milyen jellemzőkkel debütálhat a Xiaomi 15. Az előzetes értesülések szerint az okostelefon 6,36 hüvelykes, 120 Hz-es, 1,5K felbontású megjelenítővel lesz felszerelve, amely képes akár 1400 niten is tündökölni.

A mobil borítása alá a már említett Snapdragon 8 Gen 4 chipset kerül, a választott kiszereléstől függően akár 16 GB LPDDR5X RAM-mal és 1 TB UFS 4.0 belső tárolóval kiegészítve. A Xiaomi 15 energiaellátását egy 4800-4900 mAh kapacitású akkumulátor biztosíthatja.

A készülék hátoldalán 50 megapixeles, OmniVision OV50H szenzorral szerelt elsődleges kamera foglalhat helyet, amely mellé társul egy szintén 50 megapixeles ultraszéles látószögű, valamint egy 50 megapixeles 3x telefotó zoom modul, amelyben Samsung JN1 érzékelő található.

A szelfikamera 32 megapixeles felbontással bírhat. A Xiaomi 15 külső borítása megfelel majd az IP68 tanúsítvány követelményeinek, vagyis remekül megvédi majd a készülék belsejében található finom komponenseket.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid