Android 14-re frissült a Nokia X10 és az X20

0

Meglepő, ugyanakkor abszolút kellemes fordulatként a HMD frissített két olyan Nokia készüléket, amelyek szoftveres támogatása, már ami a nagyobb Android-verziókat illeti, véget ért. A Nokia X10 és X20 modellekre csupán két főverziót ígértek, ám most mégis megkapják az Android 14-et.

A szóban forgó, lassan három éves okostelefonok egyelőre csak a közel-keleti régióban kapják az új szoftvert, de az elkövetkezendő hetekben további régiókban is megindulhat a terjesztés. Az Android 14 részét képező új funkciók és fejlesztések mellett a telefonok tulajdonosai megkapják az augusztusi biztonsági foltot is. Erre mindjárt vissza is térünk.

A frissítéshez szükséges adatcsomag 2,77 GB-os, vagyis érdemes egy kis helyet hagyni neki a belső tárolón, és hacsak nincs korlátlan mobilneted, jobban jársz, ha Wi-Fi kapcsolaton keresztül töltöd le.

Mindenképpen örömteli, hogy az okostelefonokra eljut a 14-es Android-kiadás, de mivel nem kapták meg a legfrissebb biztonsági javítást, kérdéses, hogy a felhasználók ilyen szempontból mire számíthatnak hosszú távon. Főleg annak tükrében, hogy a HMD lényegében elengedte a Nokia márkát, legalábbis ami az okostelefonokat illeti. Ugyanakkor, mégiscsak három éves készülékek ezek, így örülhetünk, hogy egyáltalán érkezik rájuk frissítés, nem igaz?

Forrás: PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid