Hivatalos a Redmi Note 14 Pro és a Redmi Note 14 Pro+

0

Hivatalosan is bejelentették a Redmi Note 14 szériát, amely első körben két modellel, a Pro és a Pro+ telefonokkal mutatkozik be a nagyérdemű előtt. (Frissítés: közben a sima Redmi Note 14 is megérkezett, erről külön cikkben írunk.) A készülékek vízálló kialakítással, minőségi ívelt megjelenítőkkel érkeznek. Nyilván a Pro+ modell kapja a jobb kamerákat, az energiaellátásáról pedig egy nagy kapacitású szilícium-karbon akkumulátor gondoskodik.

Kezdjük az ismertetést a kamerákkal! A Redmi Note 14 Pro+ hátlapjára három képrögzítő egység került. Ezek közül a főszerepet az 50 MP-es OmniVision Light Hunter 800 szenzorral szerelt elsődleges kamera kapja, amit már a Xiaomi 14 Civi hátlapján is láthattuk. Maga a szenzor egy 1/1,55 hüvelykes konstrukció, 1,0 µm-es pixelekkel, 13,2 EV dinamikatartománnyal és fejlett duál natív ISO-val. A konstrukció egy f/1,6 rekeszértékű lencse mögött található, képességeinek eszköztárát pedig optikai képstabilizátor gyarapítja.

A kamerakészlet részét képezi egy másik 50 megapixeles modul is, ez egy telefotó egység 2,5x optikai zoommal (de 5x veszteségmentes nagyítást ígér a gyártó), 60 mm-es objektívvel, f/2,0 apertúrával, és ha minden igaz, képes akár 50 centiméterre lévő tárgyakra is fókuszálni. Kapunk továbbá egy 8 megapixeles ultraszéles látószögű kamerát, amely környezetét 120 fokban érzékeli, ennek rekeszértéke f/2,2. Az elsődleges képrögzítő egységgel 4K felbontásban tudunk mozgóképet rögzíteni 30 fps-sel, 1080p minőségben 60 fps-el, illetve 120 fps lassított mód is rendelkezésre áll, szintén 1080p minőségben. Az előlapra 20 megapixeles szelfikamera kerül OmniVision OV20B érzékelővel, a frontoldali képrögzítő 1080p felbontással és 60 fps-sel készíti a videókat.

Az okostelefon előlapját 6,67 hüvelykes OLED megjelenítő ékesíti, ez egy 12 bites panel, amely lefedi a DCI-P3 színskála 100 százalékát, és amely Dolby Vision és HDR10+ támogatással egyaránt rendelkezik. A megjelenítő felbontása 2712 x 1220 pixel, maximális frissítési frekvenciája pedig 120 Hz. A panel egészen 2500 nitig felviheti a fényerejét, a szemek kímélése érdekében pedig támogatja az 1920 Hz-es nagy frekvenciás PWM fényerő-szabályzást is. A kijelző fizikai behatások elleni védelmét Gorilla Glass Victus 2 biztosítja, a hátlapot pedig Gorilla Glass 7i védi.

A mobil minden sarkát megerősítették az esések ellen, a belső részeket pedig egy polimer, gumi és/vagy hab párnázattal látták el, amely elnyeli az ütések energiájának nagy részét. A Redmi Note 14 Pro+ 5 csillagos TÜV SÜD minősítést kapott az ejtésteszteken. A készülék ugyanis képes túlélni 1,8 méter magasságból induló, majd márványpadlón véget érő zuhanásokat. Az elemekkel szembeni ellenállást pedig IP68 besorolás biztosítja. A kijelző képes érzékelni a nedves kézzel történő érintéseket, vagyis a mobilt használhatjuk esőben, vagy akár a strandon is.

Az okostelefon borítása alá Snapdragon 7s Gen 3 lapkakészlet került, amely mellé 12 vagy 16 GB LPDDR5X RAM-ot kapunk az általunk választott kiszereléstől függően. A belső tárhely lehet 256 vagy 512 GB-os is, az előbbi UFS 2.2, utóbbi pedig UFS 3.1 szabványú. Az okostelefon energiaellátását szilícium-karbon anód akkumulátor biztosítja, amelynek kapacitása 6200 mAh, töltési sebessége pedig 90 watt. Ezt a gyártó egyébként négy évig garantálja, és állítása szerint a mobilt akár szélsőséges hidegben, mínusz 20 Celsius-fok alatt is simán tölteni lehet. A Redmi Note 14 Pro+ már forgalomban van Kínában, ahol a 12/256 GB-os alap kiszerelés helyi pénzből átszámítva 96 ezer forintba kerül. A 16/512 GB-os csúcskonfigurációért pedig 116 ezer forintnak megfelelő jüant kérnek el a helyi piacon.

Az alap Redmi Note 14 Pro szintén ütős lett, de kicsit visszavettek a jellemzőkből itt-ott. A kijelző például ugyanaz, de a telefonban Dimensity 7300-Ultra dolgozik 8 vagy 12 GB RAM és 128, 256 vagy 512 GB tárhely mellett. Az akkumulátor “csak” 5500 mAh-s (ez egy hagyományosabb telep), és tölteni 45 W-tal lehet.

A kameráknál is történt változtatás, a fő egység ugyanúgy 50 MP-es, de egy Sony LYT-600 szenzorra épül (ez 1/1,96 colos, 0,8 µm-es pixelekkel). Az ultraszéles látószögű kamera ezúttal csak 8 MP-es, telefotó modul pedig nincs, helyette egy 2 MP-es makró kamerát szereltek a hátlapra.

A Redmi Note 14 Pro indulóára átszámolva 71 ezer Ft Kínában.

Nemzetközi megjelenésről egyelőre nincs konkrét hír, de a mobilok jó eséllyel eljutnak majd Európába is.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid