Európába is befutott a Red Magic Nova tablet – csúcshardver meglepően jó áron

0

A Red Magic Nova játékos táblagép még egy hónapja sincs kint a kínai piacon, de végre nemzetközi vizekre evez, és forgalomba kerül Európában is. A ZTE-hez tartozó Red Magic márka szerint ez a legjobb tablet AAA címek futtatására, mégpedig azért, mert kiváló kombinációját képezi egy erőteljes lapkakészletnek, megjelenítőnek, méretes akkumulátornak és fejlett aktív, valamint passzív hűtésnek.

Korábban már volt szó róla nálunk is, de talán nem hátrányos újra átfutni a hardveres jellemzőket. A táblagép meghajtásáról egy Snapdragon 8 Gen 3 Leading Edition lapkakészlet gondoskodik, amelynek elsődleges Cortex-X4 számítóegysége 3,4 GHz-en, vagyis a megszokottnál magasabb órajelen pörög, grafikus vezérlője pedig akár 1 GHz-re is felmehet. A chipset nagyjából azt hozza, amit a Snapdragon 8 Gen 3 for Galaxy chip, ami csúcskategóriás Samsung készülékekben teljesít szolgálatot.

Ugyanakkor a Red Magic lapkakészletének egyik legfőbb előnye az, hogy nem csupán passzív hűtés kerül rá, hanem egy olyan kilenc rétegű hűtőrendszer, amelynek részét képezi egy percenként 20 000 alkalommal forduló ventilátor is. A gyártó szerint ez az összetett konstrukció képes a rendszer hőjét akár 25 Celsius-fokkal is csökkenteni.

A táblagép energiaellátását egy 10 100 mAh kapacitású akkumulátor biztosítja, amelyet 80 wattal lehet tölteni vezetéken keresztül. A Red Magic szerint akár 10 órán át is játszhatunk egyetlen feltöltéssel, de átlagos felhasználás mellett is lehetséges az akár 19 órányi működési idő. A tablet testét teljesen fémből öntötték, mérlegre helyezve 520 grammot nyom, keresztmetszete pedig 7,3 milliméter.

A kijelző 11 hüvelykes, IPS LCD technológián alapul, felbontása 2880 x 1800, maximális képfrissítése pedig 144 Hz. A panel érintésérzékenysége akár 840 Hz-ig is felmehet. Nyilván egy ilyen masinát nem fényképezésre fogtok használni, de azért örömteli, hogy felkerült rá egy 20 megapixeles előlapi, valamint egy 50 megapixeles hátlapi modul.

A Red Magic Nova gaming táblagépet közvetlenül a gyártó oldaláról lehet majd beszerezni, egyelőre értesítést lehet kérni, a kiszállítás pedig október 16-án indul. A tablet 499 eurós áron startol, ezért az összegért 12 GB RAM és 256 GB háttértár jár, magyar pénzre átszámítva ez nagyjából 198 ezer forintot jelent. Ha a legtöbbet szeretnéd kifacsarni a készülékből, akkor a 16/512 GB-os konfigurációt választod 649 euróért, ami jelenleg nagyjából 258 ezer forintot jelent.

A tabletet megvásárolhatod fekete, illetve ezüst festéssel is. Amúgy a táblagéphez van egy billentyűzetes tok, ami nem gyengén az Apple Magic Keyboard-ot idézi – persze nyúlni a legjobbaktól érdemes – de ennek árazása egyelőre nem ismert, illetve tollat is vásárolhatunk majd a táblagéphez.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid