A HMD eltávolította online felületeiről a Nokia okostelefonokat minden európai piacon

0

A HMD Global idén egy új fejlődési szakaszba lépett akkor, amikor bejelentette, hogy ezentúl nem adnak ki okostelefonokat a Nokia brand égisze alatt, és a jövőben saját márkás készülékek forgalmazására fognak fókuszálni. Az elmúlt hónapokban továbbra is lehetett vásárolni Nokia márkájú okosmobilokat a gyártótól, hagyományos “butatelefonok” és táblagépek mellett, de nagyon úgy fest, hogy a vállalat kifogyott a készletekből, legalábbis nálunk, Európában mindenképp.

A legtöbb hivatalos, Európában üzemeltetett HMD weboldalon többé már nem találni Nokia márkájú készülékeket, habár ezek továbbra is jelen vannak a vállalat Ázsiában, Afrikában, Közel-Keleten, Új-Zélandon, Ausztráliában, illetve Latin-Amerikában üzemeltetett online felületein. Ugyanakkor valószínűleg ezekben a régiókban is le fog állni az értékesítés valamikor a nem túl távoli jövőben.

A HMD támogatási oldalain még mindig ott vannak a Nokia okostelefonok a hagyományos gombos mobilok mellett, így ezek továbbra is kapnak szoftveres támogatást, de azt már nem tudni, hogy meddig. Egy szó sem érheti a ház elejét, ami a HMD-t illeti, hiszen nemrég olyan készülékekre is adtak ki Android főverziót, amelyeknek az eredeti ígéret szerint már nem is járt volna.

Annak ellenére, hogy a Nokia okostelefonok az ideiglenes feltámadást követően most ismét visszatérnek a sírba, maga a Nokia Corporation, vagyis az eredeti vállalat továbbra is meghatározó szereplője a telekommunikációs világnak, ám ott leginkább a hálózati infrastruktúra üzletágában tevékenykedik. Arról sem szabad megfeledkezni, hogy az egyik legnagyobb szabadalomtulajdonos, és ezt a hatalmi pozícióját féltékenyen őrzi, nem véletlenül indított több pert is olyan cégek ellen, mint az Apple, a Samsung vagy a BBK befektetői csoport tagjai (Oppo, Vivo, sb.).

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid